Nieuw pand en nieuwe beenhouwerij als experience shop in Nevele

Slagerij Mortier is compleet nieuw. Op vrijdag 21 augustus 2020 gingen de deuren van het nieuwe pand aan Camille Van der Cruyssenstraat in Nevele voor het eerst open. Bijzonder want deze familie heeft al 138 jaar een slagerij op de Markt te Nevele. De zaak wordt nu ook uitgebreid met brood, kaas en kant-en-klare maaltijden. Cédric Mortier(32): “Noem het een “experience shop met focus op vakmanschap”.

De slager Mortier ontstond in 1882 . De familie Mortier levert al vijf generaties lang vers vlees in het dorp. De jonge slager Cédric en zijn vriendin Laura – nu in de vijfde generatie – die het bedrijf in 2011 overnam van zijn ouders Hendrik en Véronique, verhuist nu het familiebedrijf naar de Camille Van der Cruyssenstraat, 400 meter verderop in het dorp. “Met de nieuwe winkel wil ik mijn persoonlijke klemtonen leggen,” zegt Cédric. “Het werd tijd om te vernieuwen en uit te breiden. Verouderde infrastructuur en beperkte ruimte waren de belangrijkste redenen voor de zoektocht naar een nieuwe locatie. In 2017 kochten we de grond in de Camille Van der Cruyssenstraat en na anderhalf jaar is het gebouw klaar. Het bedrijfspand en de werkplaats in het achterste deel van het gebouw zijn 720 vierkante meter groot.

Ambacht is hier nog te zien!

Het nieuwe gebouw is werkelijk indrukwekkend. Ook binnenin. Voorla de glazen kasten waar vleeswaren hangen. Of achteraan zelfs de karkassen zijn toch eerder zeldzaam. Cédric: “We leggen de nadruk op vakmanschap. “We versnijden nog steeds al het vlees ter plaatse, en alle producten, zoals tal van charcuteriewaren, worden hier bereid. Al het varkensvlees is afkomstig van de Brasvar varkens uit Nevele, en we selecteren het vee zelf in Vercaro, ook een familiebedrijf in de regio.” Door de glazen kasten volgen de wonsumenten het productieproces van dichtbij.

Brood, gebak, sandwiches en kant-en-klaarmaaltijden, groenten en fruit, enz.

“Naast de vleeswaren vullen we ons assortiment aan met vele andere producten”, voegt Laura toe. “Ons assortiment kazen is uitgebreid, zodat we nu ook brood, gebak, sandwiches en kant-en-klaarmaaltijden kunnen aanbieden. Er is ook een afdeling voor droge producten en een afdeling voor groenten en fruit, waarvoor we samenwerken met lokale producenten. Zo komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten zonder onze kernwaarden uit het oog te verliezen, namelijk de levering van verse kwaliteitsproducten.

www.slagerijmortier.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*