Nieuwe slagerij in Hooglede, gerund door twee broers

Twee broers, twee slagers: Lukas (25) en Pieter-Jan (21) Hillewaere, beginnen samen aan een nieuw avontuur. Aan de Bruggestraat in Hooglede is sedert 21 augustus hun nieuwe slagerij opengegaan!

Lukas en Pieter-Jan Hillewaere uit Hooglede hebben een paar drukke maanden achter de rug. Een moderne slagerij op de hoek van Bruggestraat en de Kerkstraat in het hart van de Hoogleedse is sinds april in aanbouw. Het oude hoekhuis, waar Geert Ghekiere en Martine Vansevenant al jaren een slagerij runden werd volledig gerenoveerd en zelfs gedeeltelijk herbouwd.

Het gedeelte van de Kerkstraat is gesloopt. Hier kwam een nieuw gebouw waar het atelier zich vandaag bevindt. De broers zijn erg blij om hun bedrijf daar op te bouwen. “Er is voldoende parkeergelegenheid, het klassieke gebouw op de hoek is mooi en er is nauwelijks een slager in de buurt.

De slagerij nog voordat het nieuwe gebouw aan de Kerkstraat werd opgetrokken. De coronaperiode bracht vertraging van de werken met zich mee!

Online

We zijn alle dagen open behalve op woensdagnamiddag en zondagnamiddag. “We vertrouwen ook op onze online shop,” voegen de broers toe. Klanten kunnen via de toekomstige website vlees of gerechten bestellen die aan de automaat kunnen afgehaald worden. Wanneer u online bestelt, ontvangt u een code. Met deze code kunt u een van de acht kluisjes openen.

Hesp van uw voorganger Geert

“We hebben ook veel tijd besteed aan het bereiden van de recepten. De beroemde ham van onze voorganger Geert zal hier ook verkrijgbaar zijn. Ook recepten uit de tijd toen onze grootouders een beenhouwerij hadden kan je hier vinden.”

De broers kochten ook de nabijgelegen Quirinuszaal. Grote festivals zijn nog niet toegestaan. “We willen ons concentreren op de eerste slagerij, al hopen we de ruimte in de toekomst te kunnen verhuren. We hebben het podium al gerenoveerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*