Carcasse in Koksijde is door de World’s 101 Best Steak Restaurants association uitgeroepen tot het beste vleesrestaurant van Europa in 2023

Het restaurant Carcasse in Koksijde is uitgeroepen tot het beste vleesrestaurant van Europa voor 2023. Dit door de vereniging van de ‘World’s 101 Best Steak Restaurants Association’ die jaarlijks een rankinglijst uitbrengt.

Elk jaar publiceert de World’s 101 Best Steak Restaurants association een lijst van de 101 beste vleesrestaurants ter wereld. De grote verrassing is dat het Belgische restaurant Carcasse, een bekend adres onder vleesliefhebbers, de eerste plaats heeft veroverd in de categorie West-Europa. Carcasse in Koksijde is officieel uitgeroepen tot het beste steakrestaurant van Europa.

De Chef

De beoordelingscriteria omvatten smaak, terroir, bereiding, snijden van het vlees, kwaliteit van de service, kennis van vlees bij het personeel en andere aspecten van de culinaire ervaring.

Carcasse, geleid door chef-kok Timon Michiels, werd geprezen voor zijn unieke smaakkwaliteiten, zijn inzet voor vakmanschap, terroir, respect voor dier en natuur en zijn culinaire innovatie.

Hendrik Dierendonck

Carcasse is het werk van Hendrik Dierendonck. Hij zorgt ervoor dat het vlees eerlijk en van de hoogste kwaliteit is, terwijl chef-kok Timon Michiels het tot leven brengt. Hendrik Dierendonck, de gerenommeerde slager, fokker en restaurateur, heeft samen met chef Timon Michiels van Carcasse een steakrestaurant met een verschil gecreëerd. Dit ambitieuze doel hebben ze volledig bereikt, want wat de gasten bij Carcasse te wachten staat is werkelijk uniek.

Carcasse

Het menu biedt verfijnde voorgerechten zoals West-Vlaams Roodtong of romig rundvlees, die zowel qua smaak als presentatie een genot zijn. De steaks die worden aangeboden, voornamelijk van lokale of regionale erfgoedrassen, worden met de hand geselecteerd en zijn altijd op hun hoogtepunt van rijpheid en smaak. Een van de ontdekkingen voor vleesliefhebbers is “Tomaporc”, gesneden van Menapi varkensvlees, een majestueus oud lokaal varkensras dat weer tot leven is gewekt

België voorop

Met de overwinning van Carcasse staat België bovenaan de Europese ranglijst en overtreft het restaurants in Spanje, Italië en Oostenrijk. Vooral Spanje springt eruit met vijf restaurants in de top 10, wat zijn reputatie als must-visit bestemming voor liefhebbers van kwaliteitsvlees versterkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*