Nieuwe generatie én nieuwe naam ‘FoodFarm’ voor slagerij van Johan en Inge Danneels

Johan Danneels en Inge Van de Woestyne, die al 25 jaar een familieslagerij runnen, verwelkomen hun zonen Niels (25) en Bert (23) en Bert’s vriendin Lore (22) in het bedrijf. Als onderdeel van deze generatiewissel hebben ze hun bloeiende bedrijf een nieuwe naam gegeven: FoodFam. De officiële herlancering is gepland voor vrijdag 10 november en zaterdag 11 november, met een opendeurdag met proeverijen en lokaal bier van Brouwerij Van Steenberge en een goodiebags voor klanten.

Johan, afgestudeerd aan de Brugse school Ter Groene Poorte, werkte aanvankelijk voor Buurtslagers nadat hij zijn opleiding tot slager in 1991 had afgerond. In 1998 nam hij de zaak van Achiel Speeckaert over in de Molenstraat, bekend om zijn droge worst en gekookte ham. Johan is deze producten blijven produceren volgens de originele recepten. In 2016 ging Geert De Reu na 30 jaar met pensioen en kwam de slagerij aan de Lindenlaan vrij, waar Johan en Inge met veel plezier naartoe verhuisden vanwege de betere ligging.

Drrom komt uit

Johan en Inge werken al een kwart eeuw onvermoeibaar in hun slagerij. Ze merkten dat minder jonge mensen kiezen voor een slagerijcarrière, waardoor het een uitdaging is om geschikt personeel te vinden. Daarom zijn ze blij dat hun beide zonen een carrière als slager zijn begonnen en in twee fasen in de zaak zijn gekomen. Deze overgang is de verwezenlijking van de droom van Johan en Inge.

Bert en Lore

Niels overwoog aanvankelijk om chef-kok te worden, maar besloot toch slager te worden, waarbij hij benadrukte dat deze keuze hem niet was opgelegd. Bert, aan de andere kant, twijfelde aanvankelijk tussen bakkerij en slagerij tijdens zijn eerste twee schooljaren, maar koos uiteindelijk voor de vleesindustrie. Een leuke bijkomstigheid is dat Bert zijn vriendin Lore heeft leren kennen toen hij op school zat.

Naamsverandering

Johan en Inge zijn enthousiast over de vernieuwingen die hun zonen hebben voorgesteld, waaronder een naamsverandering in FoodFam. De “Food” in de naam staat voor de uitbreiding van hun assortiment met meer dan alleen vlees, terwijl “Fam” staat voor de familieband van de vijf mensen die in hun bedrijf werken. Ze zijn nog steeds gespecialiseerd in vlees van hoge kwaliteit, maar bieden nu ook meer bereide gerechten en ambachtelijke vleeswaren aan.

FoodFam introduceert elke week iets speciaals om klanten aan te trekken. Dankzij deze generatiewisseling hebben ze ook een webshop voor bestellingen geïmplementeerd en hebben ze twee flexwerkers aangenomen om hun interne bereidingen uit te breiden.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*