RAPS breidt zijn specerijenactiviteiten uit door de overname van Salz Centrale Hamburg

Kulmbach/Duitsland, oktober 2023: RAPS, een toonaangevende producent van specerijen, heeft met onmiddellijke ingang de tafelzoutactiviteiten van Salz Centrale Hamburg overgenomen via zijn meerderheidsbelang in BIOVA. Deze overname verrijkt hun productportfolio met een divers aanbod van natuurlijke zouten en versterkt hun wereldwijde leveranciersnetwerk.

In de afgelopen decennia heeft Salz Centrale een uitgebreid netwerk van exclusieve contacten opgebouwd in zoutproducerende landen zoals Pakistan, Bolivia en Hawaï. BIOVA, al jarenlang partner van Salz Centrale en sinds 2021 lid van de RAPS Group, zal nu een vooraanstaande klantenkring bedienen, waaronder Europese topkoks, gerenommeerde voedselproducenten en groothandelaren.

Florian Knell, CEO van de RAPS Group, toonde zich tevreden met de overeenkomst: “Als onderdeel van onze groeistrategie willen we niet alleen groeien door autonome groei, maar ook door strategische overnames. De overname van Salz Centrale betekent een belangrijke sprong voorwaarts in deze richting.” Knell verwacht nog meer overnamemogelijkheden aan de horizon voor RAPS. BIOVA werd twee jaar geleden via een meerderheidsparticipatie in de Raps-group geïntegreerd. De uitgebreide kennis van de ingrediënten in de biowereld betekende voor Raps toen een pluspunt. BIOVA kan sedertdien genieten van het uitgebreide klantennetwerk van Raps.

Overname door Raps

Na meer dan twee decennia als directeur van Salz Centrale Hamburg is Dirk Carstensen, de oprichter van het bedrijf Salz Centrale, van mening dat het tijd is voor verandering. Hij sprak zijn vertrouwen in de toekomst uit: “Ik beschouw het als een geluk dat onze nauwe relatie met BIOVA ons naar RAPS heeft geleid. Ik weet zeker dat ik mijn levenswerk in bekwame handen achterlaat en dat mijn trouwe klanten een uitstekende service zullen blijven ontvangen.”

Raphael Deckert, Managing Director van BIOVA, is ook blij met deze ontwikkeling en kijkt uit naar de integratie van hun nieuwe partner in hun vestiging in Wildberg. Hij zei: “Met de toevoeging van Salz Centrale verwelkomen we niet alleen vrienden op onze Wildberg-locatie, maar verstevigen we ook onze sterke marktpositie voor premium speciale zouten en versterken we onze Europese distributie.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*