Van 23 tot 29 oktober, tijdens de “Week zonder vlees” verwijderen 25 restaurants vlees van hun menukaart”

Deze vooraanstaande restaurants serveren een volle week lang geen vlees: “Op dit moment wordt er nog steeds te veel vlees geconsumeerd.” Op deze manier willen de chef-koks hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees.

Voormalig sterrenchef Frank Fol heeft met succes verschillende restaurants overtuigd om een hele week uitsluitend vegetarische menu’s aan te bieden. Fol, als ambassadeur van de Week Zonder Vlees, streeft naar een positieve en inclusieve campagne. Hij zegt: “Op dit moment wordt er nog steeds te veel vlees geconsumeerd. Deze campagne kan gewoonten veranderen en ons bewust maken van alternatieven. Door meer groenten te eten, kunnen we zowel onze gezondheid als het milieu ten goede komen.”

Flexitarisch

De Week Zonder Vlees is oorspronkelijk een Nederlands concept. Bedenker Isabel Boerdam lanceerde de eerste editie in 2018. Haar Stichting Nationale Week Zonder Vlees is van mening dat dagelijks vlees eten niet meer passend is in deze tijd. Daarom promoot de organisatie een flexitarisch eetpatroon waarin vlees, vis en zuivel worden afgewisseld met plantaardige ingrediënten.

De deelnemende restaurants zijn te vinden op de website www.weekzondervlees.be.

Promotie bij restaurant Hummus & Hortense

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*