Doe mee aan de Culinaire Wedstrijd “Grand Concours International du Paté de Gibier et du Boudin Blanc et Noir de Fêtes”

Ben jij een gepassioneerde culinaire artiest die staat te popelen om je vaardigheden en creativiteit te laten zien? Elk jaar op 11 november organiseert de slagersgilde van Chimay een internationale wedstrijd voor wildpatés, witte en zwarte pensen. De aankomende culinaire wedstrijd biedt een platform voor professionals (slagers en koks) en leerlingen om hun expertise in het creëren van patés,wildpatés, witte en zwarte pensen te laten zien.

Lees verder om de belangrijkste details en regels te ontdekken die je moet weten om mee te kunnen doen aan de wedstrijd.

Wedstrijdcategorieën

De culinaire wedstrijd is onderverdeeld in drie categorieën:

Categorie 1: Slagers en Beenhouwers
Categorie 2: Leerling-slagers & charcutiers van scholen
Categorie 3: Restaurateurs en traiteurs

Richtlijnen voor de wedstrijd

a) Bereiding:

Wildpatés of pasteien met korst moeten minimaal 2 kilogram wegen en moeten bereid worden volgens het unieke concept van de deelnemer.
De hoeveelheid witte pens of bloedworst moet minimaal 2 kilo zijn.
Alle decoraties moeten eetbaar zijn. Versieringen aan de buitenkant van de terrine zijn niet toegestaan.
Houd er rekening mee dat we de retournering van terrines of containers die voor de wedstrijd zijn gebruikt niet kunnen garanderen.

b) Inschrijfgeld:

Het inschrijfgeld voor het eerste product bedraagt € 25.
Voor het tweede tot vijfde product is het inschrijfgeld € 20 per product.
Boven het vijfde product worden de registratiekosten kwijtgescholden.

c) Etikettering van het product:

Elk product moet vergezeld gaan van de naam en een allergeneninformatieblad.

Registratieprocedure

Om je in te schrijven voor de wedstrijd, stuur je een e-mail naar lu.her23@yahoo.fr. Vermeld de naam van de deelnemer, de categorie en de namen van elk product dat je gaat indienen. Het inschrijfgeld moet worden overgemaakt op de opgegeven bankrekening (BE36 3710 1272 7981) met de naam van de deelnemer en de categorie in de betalingsomschrijving.

Locaties voor productinzending

Je kunt je producten inzenden op de volgende locaties:

  • Pierre Fament, 88 Grand Rue, 7000 Mons, Tel: 065/35.39.46
  • Vormingscentrum, 101 Rue de Waremme, 4530 Villers le Bouillet, Tel: 085/27.88.60
  • I.T.CA Namur, 204 Chausée de Nivelles, 5020 Suarlee, Tel: 081/56.85.32 (alleen op donderdag, 09/11)
  • Coovi Anderlecht, Gebouw 15, Emile Grysolaanstraat 1, 1070 Anderlecht –  Vrijdag 10/11/2023 van 9u tot 12u  of OP AFSPRAAK : MOYSONS Rudi, Tel: +32(0)477 77 51 56 –  Mail: rudi.moysons@telenet.be

Productinzendingen worden opgeslagen in een koelkamer bij ‘Boucherie Manu’, 4 Rue de la Verrerie, 6470 Rance.

Data en tijden voor productinzendingen

Donderdag 9 november 2023, van 17:00 tot 20:00
Vrijdag 10 november 2023, van 17.00 tot 20.00 uur

Voor meer informatie

Als u vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met:

Mme Herbage: 0471/170804 of lu.her23@yahoo.fr

Mons. Gilles: 0476/563724

Criteria voor de beoordeling

De inzendingen worden als volgt beoordeeld:

Sectie paté:

Algemene presentatie: 20 punten
Smaak: 20 punten
Slicing textuur: 20 punten
Kruiding: 20 punten
Originaliteit/innovatie: 20 punten

Sectie Boudin:

Algemene presentatie: 20 punten
Kwaliteit van vulling en consistentie: 20 punten
Kruiding: 20 punten
Originaliteit/innovatie: 20 punten

Belangrijke opmerkingen

Deelname aan de wedstrijd betekent dat je akkoord gaat met dit reglement. De beslissingen van de jury zijn definitief.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking en de puntentelling vinden plaats op dezelfde dag (11 november), vanaf 17:00 uur in de Brasserie du Casino, Place des Ormeaux, Chimay.

Let op: Voor de prijsuitreiking worden de resultaten niet telefonisch doorgegeven.

Vanaf 16:00 uur zijn er borden met verschillende wedstrijdproducten te koop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het oncologische werk van de klinieken van Chimay en Lobbes.

Voor meer info: https://www.facebook.com/concoursboucherchimay

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*