Slagerij Butcher M&C wint tien medailles op Eurobeef 2023

Slagerij Butcher M&C, gevestigd in de buurt van de watertoren van Turnhout, toont trots een reeks bekroonde vleeswaren. Slager Marc Hofkens straalt van trots als hij vertelt: “Ik heb tien soorten charcuterie ingezonden en ze zijn alle tien bekroond.”

Slagerij Butcher M&C zit sinds twee jaar in de Renier Sniedersstraat. Marc Hofkens kan bogen op een carrière van drie decennia in de sector. Hij haalt herinneringen op: “Ik had vroeger een winkel in Hoogstraten. In die tijd nam ik af en toe deel aan deze tweejaarlijkse wedstrijd voor slagers, maar het was al meer dan tien jaar geleden sinds mijn laatste poging.”

Na zijn verhuis naar Turnhout besloot Marc Hofkens zijn geluk opnieuw te beproeven. “Ik dacht: laten we het nog eens proberen. Als ik win, is dat iets om trots op te zijn. Ambachtelijke slagers zoals ik moeten zich onderscheiden door kwaliteit, want met supermarktprijzen kunnen we niet concurreren.”

Weinig zout

Marc Hofkens bereidt zelf nog steeds een aanzienlijk deel van de vleeswaren, waarbij hij zorgvuldig geselecteerd vlees gebruikt om de kwaliteit te garanderen. “Ik gebruik ook zo weinig mogelijk zout in mijn vleeswaren. Dat is cruciaal. Lekkere charcuterie bereiden is geen gemakkelijke taak. Het is een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen.”

De slager verdiende in totaal tien medailles: goud voor kippenwit, gerookte bacon, gerookt spek en kippenkoek, zilver voor boerenham, frikadellenkoek, lunch- en kalfsworst en brons voor strasbourg.. “Ik heb tien soorten ingezonden en tien prijzen gekregen. Een jury bestaande uit slagers en het publiek beoordeelde ze op basis van uiterlijk en smaak. Ik denk dus dat ze goed ontvangen zijn.”

Medailles koesteren

Marc moest al het vlees voor de wedstrijd op maandagochtend naar Kortrijk vervoeren. Omdat de winkel open was, moest hij andermaal terug om de resultaten te kennen. Hij reed te snel, maar de prijs van een mogelijke verkeersboete kan zijn blij gemoed niet temperen. Hij grinnikt: “De tien medailles zijn zoveel belangrijker dan een verkeersboetes!”. Een gelukkige vakman. Food & Meat brengt graag zo’n verhaal!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*