Na brand bij beenhouwerij Scaldis in Antwerpen is de slagerij terug geopend

Na een brand die op 22 juni 2023 plaatsvond en het kookgedeelte van slagerij Scaldis in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen zwaar beschadigde, opende de slagerij op 1 september 2023 opnieuw haar deuren. De brand ontstond doordat een personeelslid een lege plastic bak op het vuur plaatste en vervolgens pauze nam zonder te beseffen dat het vuur niet volledig gedoofd was. De schade was aanzienlijk, waarbij het kookgedeelte volledig uitbrandde, machines onherstelbaar beschadigd raakten, elektrische installaties moesten worden vervangen, muren moesten worden herbetegeld en alle voorraden verloren gingen. Gelukkig was de slagerij goed verzekerd, waardoor eigenaar Filip Vercruyssen klaar is om de deuren van zijn zaak opnieuw te openen na meer dan tien weken van renovatiewerk.

De gerenommeerde slagerij Scaldis in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen, die op 22 juni werd getroffen door een brand die het kookgedeelte van de zaak zwaar beschadigde, heropent nu de deuren. Na ruim tien weken en veel renovatiewerk is slager Filip Vercruyssen klaar om zijn klanten weer te verwelkomen.

Hulp

Na de brand duurde het twee weken om de schade te inventariseren, en vervolgens brak het bouwverlof aan, waardoor de heropbouw werd vertraagd. Gelukkig konden ze rekenen op hulp van mensen die bereid waren een handje te helpen. Hierdoor zijn ze erin geslaagd om de heropbouw te realiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*