Vleeshalle Markey opent tweede winkel in Waregem

Vleeshalle Markey, een familiebedrijf dat al sinds 1937 actief is in de vleesindustrie, is momenteel bezig met de bouw van een tweede winkel. Naast hun hoofdkantoor in de Klerkenstraat in Madonna/Langemark-Poelkapelle, zijn ze van plan om in het najaar een filiaal te openen in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de vierde generatie, Thijs Gurdebeke en Guillaume Markey.

Vleeshalle Markey begon oorspronkelijk als een beenhouwerij met een klein atelier, waarbij vlees aan huis geleverd werd. Na verloop van tijd groeide het bedrijf en kwamen er een slachthuis en dierkweekbedrijf bij. Die slachterij zou later weer wegvallen. De tweede generatie was aan zet met Daniël Markey en echtgenote Rosa Cardoen en Daniëls broer Leon Markey. Daniël en Leon stichtten de Gebroeders Markey Vleeshandel. In 1965 openden ze een nieuwe winkel met ruime parking in Langemark. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf naar een grootschalige beenhouwerij. De derde generatie nam in de jaren 80 de fakkel over. Broer en zus Danny en Linda Markey en echtgenoten Marijke De Kock en Marc Gurdebeke stapten allemaal in het bedrijf. Dertig jaar later zijn de neven Thijs en Guillaume iaan zet. Thijs: “Wij zijn trots op het aanbieden van huisbereide en eigen versneden producten van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Wat we ook benadrukken is de streekgebondenheid van ons vlees. We blijven samenwerken met lokale boeren en blijven innoveren.”

Tweede winkel in Sint-Eloois-Vijve/Waregem

Nu zijn ze bezig met de bouw van hun tweede winkel aan de Gentseweg 545 in Sint-Eloois-Vijve. Ze zoeken extra personeel voor beide locaties. De productie zal grotendeels in Langemark – Madonna plaatsvinden, maar er zal ook een klein atelier voor versnijding in Sint-Eloois-Vijve komen.

Het nieuwe filiaal zal dezelfde openingstijden hebben als de hoofdwinkel in Madonna. Voor Vleeshalle Markey is dit hun grootste project na twee eerdere vernieuwingen op hun bestaande site, en ze kijken uit naar een druk najaar.

Klerkenstraat 139b, 8920 Langemark-Poelkapelle

Openingstijden:

Elke weekdag van 08:00 – 18.00, zaterdag van 08.00 tot 16.00, zo en ma gesloten

Telefoon: 057 22 11 50

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*