Franse slager uit Mallemont (bij Marseille) sterft na wespensteek

Adrien Pourcel, een 27-jarige slager, is op tragische wijze overleden aan een anafylactische shock na een wespensteek. Zijn onverwachte dood heeft iedereen die hem kende diep bedroefd, want hij stond bekend om zijn warme glimlach en vriendelijkheid.

Adrien’s vriendelijke begroetingen en brede glimlach als hij de deur van zijn slagerij opende, zullen erg gemist worden in Mallemont. Hij stond bekend om de kwaliteit van zijn zaken en had een natuurlijke ondernemersgeest die hem er eerder al toe bracht een tweede slagerij te openen. Beide winkels zijn nu definitief gesloten na zijn vroegtijdige dood.

Drie mogelijke gevolgen van een wespensteek

In tegenstelling tot bijen verliezen wespen hun angel niet na één steek en kunnen ze iemand meerdere keren steken. Er zijn drie soorten reacties op wespensteken: plaatselijke reacties (lichte plaatselijke zwelling, roodheid en pijn), toxische reacties (veroorzaakt door een grotere hoeveelheid gif met symptomen als braken, diarree, hoofdpijn of lage bloeddruk, waarbij meer dan twintig steken als giftig worden beschouwd voor volwassenen) en allergische reacties, ook bekend als anafylactische shock. Allergische reacties kunnen zich uiten in huid-, ademhalings-, hart-, spijsverterings- of neurologische problemen en vereisen behandeling met antihistaminica of adrenaline.

Voor niet-allergische wespensteken zijn de aanbevolen acties ontsmetting met alcohol, het gebruik van een gifafzuiging om verdere verspreiding van het gif te voorkomen en het aanbrengen van ontstekingsremmende zalven zoals aanbevolen door medische professionals.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*