Het Duitse vleesconcern Tönnies breidt zijn activiteiten voor het eerst uit naar Afrika

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft plannen om in het Afrikaanse Namibië een slachterij voor varkens en runderen te starten. Eigenaar Clemens Tönnies heeft recentelijk het land bezocht en de president van Namibië is enthousiast over deze plannen.

Naar verluidt had de president slechts een voorwaarde: de oprichting van een vleesslechterij moet de jeugdwerkloosheid in de regio doen verminderen. Dat het Duitse vleesconcern Tönnies de stap naar Afrika zet is opvallend, aangezien het bedrijf tot nu toe hoofdzakelijk actief was in Europese landen en Rusland. In dat laatste land zijn de activiteiten in 2021 stopgezet. Namibië heeft relatief kleine veestapel in vergelijking met andere Afrikaanse landen maar staat bekend om zijn stabiliteit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*