Grote namen in de veggie en vegan-productie scoren het best bij Belgische test vegetarische burgers door het weekblad Knack

Een testpanel heeft 6 verschillende vegetarische burgers geproefd en beoordeeld op smaak en textuur. De jury bestond uit flexitariërs en vegetariërs met verschillende eetgewoonten. Hier zijn de bevindingen:

  1. ‘Le Burger’ van De Vegetarische Slager: De smaak wordt positief beoordeeld, met een licht zoete, rokerige en zoute smaak. De textuur lijkt op echt vlees, waardoor het ideaal is als cheeseburger.
  2. ‘Beyond Burger’ van Beyond Meat: Deze burger wordt beschouwd als de meest vlezige van allemaal, zowel qua smaak als textuur. Sommige juryleden merkten op dat de burger in de pan lijkt te ‘bloeden’, wat voor sommigen mogelijk een afknapper kan zijn.
  3. ‘Sensational Burger’ van Garden Gourmet: Deze burger heeft een goede vleesachtige textuur en wordt als smakelijk ervaren, met een licht rokerige en kruidige smaak.
  4. ‘Gourmet Burger’ van Greenway: Deze burger wordt als flauw en droog beschouwd, en de kleur wordt als onaantrekkelijk ervaren. Juryleden vonden het nodig om de burger zelf te kruiden.
  5. ‘Plantaardige burger’ van Vivera: Deze burger lijkt qua textuur op die van De Vegetarische Slager, maar is droger en heeft harde brokjes. De smaak is vrij neutraal en kan extra kruiden gebruiken.
  6. ‘Vegan burger’ van Greenforce: Deze burger is anders omdat je het zelf moet maken van een poeder dat met water wordt gemengd. Het heeft een intense geur en biedt de mogelijkheid om de vorm en grootte van de burger aan te passen. De smaak wordt als sappig en smakelijk beschouwd, vergelijkbaar met een smashburger.

Score

Uiteindelijk zijn de burgers van Garden Gourmet als winnaar gekozen, gevolgd door Beyond Burger op de tweede plaats en De Vegetarische Slager op de derde plaats

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*