Hoeveslagerij Bagynhof en 113 andere ambachtslui uit de regio van Sint-Niklaas zetten atelier open tijdens het ambachtelijk weekend

Het jaarlijkse Ambachtelijk Weekend stelt lokale ambachtslui in de kijker op zaterdag 19 en zondag 20 augustus op 38 locaties om en rond Sint-Niklaas. In totaal zullen 114 creatievelingen hun atelier openstellen en verschillende ambachten demonstreren tijdens de 42e editie van het evenement. Daaronder vind je ook hoeveslagerij Begynhof uit Nieuwkerken-Waas.

In samenwerking met Toerisme Waasland zet de stad Sint-Niklaas tijdens het Ambachtelijk weekend het ambacht in het Waasland in de kijker. Onder het centrale thema “beestenboel” stellen 114 deelnemers hun kunst of hobby tentoon. Dit jaar zijn er 38 locaties in Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Belsele en Sinaai, vijf meer dan vorig jaar.

Hoeveslagerij Bagynhof

Onder de deelnemers zijn 41 nieuwe deelnemers, waaronder Stefanie Van Stappen van hoeveslagerij ‘t Bagynhof in Nieuwkerken. Naast de slagerij biedt Stefanie een meeslepende ervaring voor gezinnen met kinderen, waarbij ze worden uitgedaagd om door een maïsdoolhof van ongeveer 3,2 kilometer te navigeren, met het personage Reynaert de vos.

Stefanie legt uit: “Met het thema ‘beestenboel’ ligt deelname dit jaar voor de hand. Het is de perfecte gelegenheid om het lokale aanbod in onze eigen regio te ontdekken en onze producten te laten zien aan de mensen uit de streek. Toeschouwers krijgen ook de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van ons landbouwersvak en slagersambacht, maar ook vele andere ambachten. Het is ook geweldig voor ons om onze activiteiten te laten zien, omdat we gemerkt hebben dat dit steeds meer gewaardeerd wordt en mensen echt interesseert.”

Fiets- en wandelroutes

Een gratis brochure met routes (fiets- en waneklroutes) naar de verschillende locaties is verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt en online op www.ontdeksintniklaas.be.

Bagynhof, Zeveneekhoekstraat 56, Nieuwkerken-Waas, Belgium

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*