Werkgevers meer dan één maand laten betalen voor langdurige ziekte?: “Uitgesloten”, stellen Unizo en Buurtsuper

UNIZO en Buurtsuper.be, twee Belgische werkgeversorganisaties, verzetten zich fel tegen het idee van minister Frank Vandenbroucke om werkgevers de ziekte-uitkering te laten betalen voor de tweede maand van de afwezigheid van hun werknemers wegens ziekte. Volgens de minister zou hen dat responsabiliseren. Maar volgens Danny Van Assche, CEO van UNIZO, geeft deze maatregel geen enkele stimulans aan werkgevers in een situatie waarin ze vaak geen controle hebben over de oorzaken of oplossingen van de afwezigheid van hun werknemers.

De organisaties stellen dat dit voorstel werkgevers alleen maar met extra kosten zal opzadelen, ondanks het feit dat ze zelf het slachtoffer zijn van langdurige afwezigheid van werknemers, zeker gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt. UNIZO trekt de echte bedoelingen achter dit voorstel in twijfel en ziet het als een strafmaatregel in de context van fiscale onderhandelingen, die een beleid weerspiegelt dat werkgevers eerder hindert dan helpt bij het beheren van het ziekteverzuim op hun werkplek. Ze wijzen dit voorstel resoluut van de hand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*