Verplichte sluitingen van veehouderijen op basis van ammoniakemissiecijfers ongeoorloofd

De Verenigde Veehouders (VV) en Farmer Defence Force (FDF) Belgium hebben een klacht ingediend bij het parket. Ze beweren dat de ammoniakemissiecijfers , waarop de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) is gebaseerd, onjuist zijn en beschuldigen de Vlaamse overheid van “georganiseerde misleiding en schending van de mensenrechten”. Ze beweren dat beleidsmaatregelen, zoals de verplichte sluiting van veehouderijen en een vermindering van de veestapel met 30%, niet gerechtvaardigd zijn door het gebruik van onjuiste en frauduleuze gegevens.

Peter De Swaef, medeoprichter van Verenigde Veehouders, heeft zijn klacht ingediend in Gent en een andere boerenvereniging is van plan hetzelfde te doen in Brugge. FDF België, een activistische landbouworganisatie, roept op tot transparantie en accurate gegevens en dringt er bij politici op aan om fouten toe te geven en te handelen in het belang van het publiek.

Vzw Verenigde Veehouders had eerder nationale aandacht gekregen door de aankondiging van een geplande rechtszaak tegen het stikstofdecreet. De rechtszaak staat nog steeds in de wachtrij bij het Grondwettelijk Hof.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*