Slagerij van Bart en Inge staat te koop

Na dertig jaar zijn de eigenaars van slagerij Bart & Inge uit Wervik, om medische redenen op zoek naar een opvolger. De winkel, gelegen in het centrum van de stad, is de enige slagerij in de omgeving. Inge Stragier noemt als voordeel dat de winkelruimte niet te groot is, waardoor het ideaal is voor jonge ondernemers. Ze hopen een opvolger te vinden die de winkel als slagerij wil uitbaten. De winkel werd in 2016 volledig gerenoveerd en is klaar voor geïnteresseerde kopers.

Bart en Inge namen de zaak in 1993 over van Keurslager Luc. Bart Versaevel leerde het vak in Ter Groene Poorte in Brugge en werkte vier jaar in een slagerij in Brussel. Drie jaar geleden kreeg Bart hartproblemen met een verdikte hartspier, wat een blijvend litteken veroorzaakte. Zijn dokter raadde hem aan om het rustiger aan te doen en het risico op hartfalen te vermijden. Ondanks medicatie verslechterde zijn toestand, waardoor hij zich realiseerde dat de uitkomst onzeker zou kunnen zijn. Uitkijken naar een goede opvolger was dan ook de boodschap!

Drukke agenda

Een bakkerij of slagerij runnen is een veeleisende bezigheid. Bart staat zes dagen per week om 3 uur ‘s ochtends op om een uur later te beginnen met werken. Hij gaat om 21.00 uur naar bed en tijdens de ochtendspits werken ze door zonder te stoppen om te eten. Op donderdag en vrijdag treedt de vermoeidheid in en voelt Bart zich uitgeput, een merkbaar verschil met tien jaar geleden.

Veel succes na uitbreiding in beginjaren

Foto: Een foto van Bart en Inge toen ze de winkel begonnen!

In 1998 breidden ze de winkelruimte uit, wat de zaak een boost gaf. Bart deed zijn best om jonge klanten aan te trekken. En daar slaagde hij succesvol in. Nog altijd zijn heel veel klanten aan de slagerij verknocht en houden van het aangeboden productengamma.

De slagerij van Bart & Inge is gesloten op woensdagmiddag en zondag

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*