“Verklaring van Dublin van wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee” op 12 april in Brussel & online te volgen

Het doel van dit ATF-BAMST-symposium is om de belangrijkste bevindingen van de recente Dublin-top “The Societal Role of Meat – What the Science Says”, die in oktober 2022 bij Teagasc (Ierland) is gehouden, over te brengen aan de Brusselse gemeenschap van belanghebbenden, beleidsmakers en journalisten. Dit evenement wordt mede georganiseerd door de Animal Task Force (ATF) en de Belgische Vereniging voor Vleeswetenschap en Technologie (BAMST).

De top heeft geleid tot de invloedrijke “Verklaring van Dublin van wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee”, die inmiddels door zo’n 800 wetenschappers wereldwijd is ondertekend. Zowel de top als de verklaring vormen een mijlpaal wat betreft de integratie van het beschikbare bewijsmateriaal op dit belangrijke gebied, dat centraal staat in het debat over de veerkracht en duurzaamheid van voedselsystemen.

  • Frank O’Mara, Teagasc / ATF-voorzitter
  • Frédéric Leroy, BAMST
  • Alice Stanton, Royal College of Surgeons
  • Wilhelm Windisch, TUM Technische Universiteit München
  • Peer Ederer, Goal Sciences
  • Joanna Stawowy, Kabinet van Commissaris Wojciechowski
  • Volledig programma op de ATF-website

Gratis evenement, maar registratie is verplicht
Details over de organisatie/logistiek worden enkele dagen voor het evenement aan de deelnemers toegezonden.

Woensdag 12 april 2023 – 9.00-12.30 uur
Brussel, België

  • ook online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*