Inflatie steeg licht in maart, voedselprijzen stegen het meest in het afgelopen jaar

De inflatie in België is in maart licht gestegen tot 6,67%, waarbij de voedselprijzen blijven stijgen. De stijging van de kosten van levensonderhoud kan een zorgwekkend teken zijn, aangezien het onduidelijk is of het om een tijdelijke stijging of een stagnatie op een hoog niveau gaat. De kerninflatie, exclusief voedsel en energie, is gestegen tot 8,57%.

Volgens deskundigen is de inflatie in België niet onder controle, vooral wat betreft de voedselprijzen, die in één jaar tijd met 17% zijn gestegen. De Belgische voedingsindustrie verwacht de komende maanden een verdere stijging van de voedselinflatie als gevolg van de concurrentie tussen supermarkten.Als die beslissen hun marges te verhogen, kan de hoge inflatie nog wat langer duren, menen experts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*