Italiaanse regering wil in laboratoria geproduceerd vlees of kweekvlees verbieden

De Italiaanse regering wil een verbod uitvaardigen op dierlijk voedsel dat uitsluitend in laboratoria is gekweekt, zoals vlees dat is gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal het in Italië illegaal zijn om voedsel of diervoeder te maken “met celculturen of weefsels afkomstig van gewervelde dieren”. Bij overtreding kunnen boetes tot 60.000 euro worden opgelegd. Dit staat in het voorstel waarover persbureau Reuters bericht.

De Italiaanse regering is bezorgd over de concurrentie voor haar grote landbouw- en levensmiddelenindustrie, die bekend staat om hammen en kazen van hoge kwaliteit. Sommige bedrijven experimenteren met laboratoriumvlees, dat zonder slachting wordt geproduceerd door dierlijke cellen in het laboratorium te voeden.

Giorgia Meloni

Premier Giorgia Meloni van de extreem-rechtse partij Fratelli d’Italia heeft al maatregelen aangekondigd tegen onconventioneel voedsel.

Eerste bemerkingen

De Italiaanse lobbygroep voor de landbouw, Coldiretti, verwelkomde het voorgestelde verbod en zei dat het nodig was om haar boeren en voedselproducenten te beschermen “tegen aanvallen van multinationals”. Organisaties die cellulair voedsel ondersteunen reageerden echter kritisch. De overkoepelende organisatie Cellular Agriculture Europe vindt dat de Italiaanse regering de opties beperkt van consumenten die zich zorgen maken over dierenwelzijn.

Foto: wikimedia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*