Bjorn Champagne: “Een eigen slagerij was altijd mijn kinderdroom”

Bjorn Champagne, een jonge dynamische slager, vervulde zijn jeugddroom door zijn eigen keurslagerij ‘Champagne’ te openen in Nieuwerkerken/Kozen (Limburg). Nadat hij in verschillende slagerijen had gewerkt en zijn eigen cateringbedrijf had opgestart, nam Champagne de populaire slagerij over van Robby Vanbergen, die met pensioen ging. Vanbergen blijft nog even Bjorn helpen om de recepten te perfectioneren.

“Het was voor mij al heel vroeg duidelijk dat ik dit beroep wilde uitoefenen. Vandaar dat ik koos voor een opleiding slagerij en aanvullend ook een traiteuropleiding” vertelt Bjorn, “en daarna heb ik in verschillende slagerijen gewerkt. Maar eigenlijk wilde ik voor mezelf beginnen. Ik kwam uit Dormaal en werkte als werknemer in een slagerij, terwijl ik mijn eigen zaak als traiteur begon in Zoutleeuw. Omdat ik geen eigen zaak had, bereidde ik thuis gerechten en verkocht die vervolgens via een automaat.

Een nieuw begin

Bjorn boekte al snel succes en schrijft dat toe aan het feit dat hij alleen de meest verse en hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Bjorn stond te popelen om een volgende stap vooruit te zetten. “Ik had gehoord dat de slagerij van Robby Vanbergen gesloten was. Dus maakte ik een afspraak om te kijken of ik wat apparatuur en materiaal kon overnemen om mijn bedrijf uit te breiden,” herinnert Bjorn zich. Maar uiteindelijk liep het heel anders. “Robby vertelde me dat de slagerij in Kozen erg populair was bij klanten. Sedert eind 2022 was ze dicht en daardoor ook erg gemist bij de dorpelingen. Robby vertelde mij bovendien dat de zaak een groot potentieel bezat. Ook bleek dat we als slagers duidelijk dezelfde visie hadden: we willen alleen de beste kwaliteit en dat alle producten uiterst vers zijn. Uiteindelijk kwamen we overeen om niet alleen het team, maar het hele bedrijf over te nemen. Robby kwam er ook bij zodat hij me op weg kon helpen om samen de gerechten te perfectioneren,” zegt Björn. Maar hij stelt zijn vroegere klanten uit Zoutleeuw en omstreken gerust: “Alle gerechten van mijn vreogere traiteurdienst zullen ook verkrijgbaar zijn in de nieuwe slagerij in Kozen, evenals in de bestaande automaat in Zoutleeuw.”

Keurslager Champagne, Bjorn Champagne, Dorpsstraat 30, 3850 Nieuwerkerken/Kozen, Tel. 011 59 22 72

Openingstijden: dagelijks van 9 tot 18 uur, zaterdag van 8.30 tot 17 uur. Gesloten op zondag en maandag

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*