De rol van vlees in de samenleving: presentatie van de Verklaring van Dublin door wetenschappers

Op woensdag 12 april vindt in Brussel de presentatie van de Verklaring van Dublin over “De rol van vlees in de samenleving” door wetenschappers plaats. Dit event wordt medegeorganiseerd door de Animal Task Force (ATF) en de Belgische Vereniging voor Vleeswetenschap en Technologie (BAMST).

Het doel van dit ATF-BAMST symposium is om de belangrijkste bevindingen van de recente Dublin top “The Societal Role of Meat – What the Science Says”, gehouden in oktober 2022 bij Teagasc (Ierland), over te brengen aan de Brusselse gemeenschap van belanghebbenden, beleidsmakers en journalisten.

Verklaring van Dublin door wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee

De top heeft geleid tot de invloedrijke “Verklaring van Dublin door wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee”, die nu door ongeveer 800 wetenschappers wereldwijd is ondertekend. Zowel de top als de verklaring vormen een mijlpaal wat betreft de integratie van het beschikbare bewijsmateriaal op dit belangrijke gebied, dat centraal staat in het debat over de veerkracht en duurzaamheid van voedselsystemen.

Met sprekers:
Frank O’Mara, voorzitter Teagasc/ATF
Frédéric Leroy, BAMST
Alice Stanton, Royal College of Surgeons
Wilhelm Windisch, TUM Technische Universiteit München
Peer Ederer, Goal Sciences
Joanna Stawowy, Kabinet van Commissaris Wojciechowski
Het volledige programma is beschikbaar op de ATF-website.

Woensdag 12 april 2023 – 9.00-12.30 uur
Brussel, België

Bekijk het programma

Free event but registration is mandatory.

Click here to register

Provisional programme:

9:00Welcome By Frank O’Mara, ATF President – @FrankOMara8
9:05The global role of meat: a transnational perspective By… (to be announced)
9:15The Dublin Declaration of Scientists – origins and key messages By Frédéric Leroy, BAMST – @fleroy1974
9:25Meat in human health and nutrition – reflections on “too little”/”too much”By Prof. Alice Stanton, Royal College of Surgeons – @RCSI_Irl
10:00Meat in sustainable food systems – circularity, ecological context, and metrics By Prof. Wilhelm Windisch, TUM Technical University of Munich – @TU_Muenchen
10:35Coffee break
11:00Societal dimensions of meat – economics and ethics By Prof. Peer Ederer, Goal Sciences – @ederer_peer
11:35Viewpoint from DG AgriBy Joanna Stawowy, Cabinet of Commissioner Wojciechowski – @EUAgri
11:55General discussion and closing remarksBy Frank O’Mara, ATF President – @FrankOMara8
12:30End

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*