
Op woensdag 12 april vindt in Brussel de presentatie van de Verklaring van Dublin over “De rol van vlees in de samenleving” door wetenschappers plaats. Dit event wordt medegeorganiseerd door de Animal Task Force (ATF) en de Belgische Vereniging voor Vleeswetenschap en Technologie (BAMST).
Het doel van dit ATF-BAMST symposium is om de belangrijkste bevindingen van de recente Dublin top “The Societal Role of Meat – What the Science Says”, gehouden in oktober 2022 bij Teagasc (Ierland), over te brengen aan de Brusselse gemeenschap van belanghebbenden, beleidsmakers en journalisten.
Verklaring van Dublin door wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee
De top heeft geleid tot de invloedrijke “Verklaring van Dublin door wetenschappers over de maatschappelijke rol van vee”, die nu door ongeveer 800 wetenschappers wereldwijd is ondertekend. Zowel de top als de verklaring vormen een mijlpaal wat betreft de integratie van het beschikbare bewijsmateriaal op dit belangrijke gebied, dat centraal staat in het debat over de veerkracht en duurzaamheid van voedselsystemen.
Met sprekers:
Frank O’Mara, voorzitter Teagasc/ATF
Frédéric Leroy, BAMST
Alice Stanton, Royal College of Surgeons
Wilhelm Windisch, TUM Technische Universiteit München
Peer Ederer, Goal Sciences
Joanna Stawowy, Kabinet van Commissaris Wojciechowski
Het volledige programma is beschikbaar op de ATF-website.
Woensdag 12 april 2023 – 9.00-12.30 uur
Brussel, België
Bekijk het programma
Free event but registration is mandatory.
Provisional programme:
9:00 | Welcome By Frank O’Mara, ATF President – @FrankOMara8 |
9:05 | The global role of meat: a transnational perspective By… (to be announced) |
9:15 | The Dublin Declaration of Scientists – origins and key messages By Frédéric Leroy, BAMST – @fleroy1974 |
9:25 | Meat in human health and nutrition – reflections on “too little”/”too much”By Prof. Alice Stanton, Royal College of Surgeons – @RCSI_Irl |
10:00 | Meat in sustainable food systems – circularity, ecological context, and metrics By Prof. Wilhelm Windisch, TUM Technical University of Munich – @TU_Muenchen |
10:35 | Coffee break |
11:00 | Societal dimensions of meat – economics and ethics By Prof. Peer Ederer, Goal Sciences – @ederer_peer |
11:35 | Viewpoint from DG AgriBy Joanna Stawowy, Cabinet of Commissioner Wojciechowski – @EUAgri |
11:55 | General discussion and closing remarksBy Frank O’Mara, ATF President – @FrankOMara8 |
12:30 | End |
Geef als eerste een reactie