Winkels Delhaize gaan binnenkort allemaal in privé-handen over

Supermarktketen Delhaize draagt binnenkort al zijn winkels die nog in eigen beheer zijn over aan zelfstandige ondernemers. Deze beslissing heeft experts die de sector op de voet volgen verrast.

VrtNews interviewde retaildeskundige Els Breugelmans van de KU Leuven: “Delhaize wil vooral kosten besparen, door de toekomstige investeringen in handen te leggen van iemand anders: de ondernemer die er ook alle belang bij heeft dat de winkel een succes wordt.”

Besparingen noodzakelijk

Met deze zet kan Delhaize kosten besparen, vooral op het vlak van loonindexering. Ook de druk van moederbedrijf Ahold Delhaize is groot. Er moet wereldwijd een miljard euro worden bespaard. De meeste winkels van Delhaize in België worden al gerund door zelfstandige ondernemers. En de 128 winkels die nog in handen zijn van Delhaize verliezen naar na jaar marktdaandeel. Het vinden van 128 ondernemers om die grote winkes van Delhaize over te nemen zal wellicht nog een uitdaging zijn. “, meent Els Breugelmans.

De verhuizing zal naar verwachting geen onmiddellijke gevolgen hebben voor de klanten, maar op lange termijn zouden er veranderingen kunnen optreden.

Bron: Vrt Nws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*