Aandeel vleesassortiment bij Lidl zal in de toekomst verkleinen

Lidl, de Duitse supermarktketen, heeft plannen aangekondigd om het aandeel dierlijke producten in zijn assortiment te verminderen als onderdeel van zijn inspanningen om milieubewuster te zijn. Christoph Graf, de hoofdinkoper voor de Duitse markt, verklaarde dat de stap “onvermijdelijk” is omdat er maar één planeet is en het belangrijk is om te consumeren op een manier die de grenzen en hulpbronnen respecteert.

De procentuele verdeling van dierlijke en plantaardige eiwitten in het assortiment van Lidl zal dit jaar worden gepubliceerd in het duurzaamheidsverslag van het bedrijf, en het aandeel plantaardige eiwitten zal tot 2025 voortdurend worden verhoogd.

Duurzamer, maar vooral goedkoop

De stap wordt gezien als verantwoord en als een potentiële differentiërende factor voor het merk Lidl, dat traditioneel wordt geassocieerd met discountprijzen. Hoewel het bedrijf hoopt dat andere retailers dit voorbeeld zullen volgen, zal Lidl zich blijven concentreren op zijn kernactiviteit, namelijk het bedienen van de prijsgevoelige consumenten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*