25 januari tot 1 februari: Week van het konijn waarin Belgisch konijnenvlees in de schijnwerpers staat

Vlaamse klassiekers of verrassende culinaire creaties: Tijdens de Week van het Konijn van 25 januari tot 1 februari zet VLAM, in samenwerking met zelfstandige handelaars en slagers, Belgisch konijnenvlees opnieuw op de kaart.

“Eenvoudige, klassieke gerechten met konijn zijn nog steeds in opmars”, zegt Liliane Driesen, woordvoerster van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Wij blijven fan van onze Vlaamse klassiekers. Konijn hoort in dit rijtje thuis, maar het is ook een echte allrounder die een veelheid aan lekkernijen in de keuken mogelijk maakt. En dat is precies wat we met deze derde editie van de Week van het Konijn willen onderstrepe

De bijzondere troeven van konijn:

Mager

Het konijn sluit perfect aan bij het verlangen van de consument naar gezondere gerechten. Wist u dat het gemiddelde konijn slechts ongeveer 9 g vet per 100 g bevat? Lamsbout doet het nog beter, met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

Zelfgemaakt konijn. Lokaal en duurzaam.

Het meeste konijnenvlees in onze winkels is afkomstig van konijnen die in diervriendelijke parksystemen zijn gefokt. België is een voorbeeldland voor andere lidstaten als het gaat om dierenwelzijn. In ons land worden konijnen gefokt in omstandigheden met vrije uitloop waar ze veel ruimte hebben en toegang tot hout, stro, hooi en andere materialen om op te knagen voor hun welzijn.

Duurzaam

Konijnenvlees is ook duurzaam vlees. De konijnen worden uitsluitend gevoed met “afval” zoals zemelen, zonnepit- of koolzaadschroot of plantaardig vezelrijk ruwvoeder (luzerne, grasmeel en hooi of stro). Al deze grondstoffen zijn lokaal beschikbaar en zijn zeer geschikt voor de circulaire economie.

Konijn is nooit saai

Konijn kan in zijn geheel worden gekocht of in hapklare porties worden gesneden: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, gemakkelijk en naar ieders smaak.

Tips en suggesties vindt u op www.dezekeerkonijn.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*