Filip Schillemans: “Na een break van twee jaar opnieuw eigen zaak in de vleessector”

Vandaag zorgt Filip Schillemans (55) uit Stabroek er samen met zijn vrouw Hilde Kips (52) voor dat de marktwagen en slagerij De Gourmand – die al jaren aanwezig is op de markten van Herentals, Grobbendonk en Kalmthout – er telkens weer fantastisch uitziet en het beste vlees, salades en charcuterie aanbiedt.

Erik Verhoeven uit Olen baatte voorheen De Gourmand uit, maar hij moest noodgedwongen stoppen. Filip Schillemans: “Ik nam De Gourmand over omdat Erik Verhoeven ernstig ziek was. Ondertussen is hij helaas van ons heengegaan”.

Slagerijen verkocht in Putte en Kapellen

“Het verliep allemaal anders dan ik voordien gepland had. Twee jaar eerder had ik mijn twee succesvolle slagerijen in Putte en Kapellen verkocht. Ik wilde niet tot mijn 65ste in de slagerij werken en zocht een andere avontuurlijke uitdaging”, zegt hij. “De verkoop van beide zaken verliep echter sneller dan verwacht. Dus ben ik als zelfstandige in andere slagerijen gaan werken. Dat was vanaf het begin niet mijn ding, besefte ik al snel. Mijn visie op het slagersvak kwam vaak niet overeen met die van de mensen voor wie ik werkte. ik zocht dan naar alternatieven. Het moest iets worden met een foodtruck.

Uitdaging binnen de slagerswereld

De zoektocht van Filip Schillemans en Hilde Kits kon beginnen. Het lag voor de hand dat hij een nieuw bedrijf zou starten in de wereld van de slagerij. Een bewijs daarvan is het feit dat de garage in zijn nieuwe woning in Stabroek meteen als slagersatelier werd omgebouwd. Het koppel bekeek nieuwe foodtrucks, informeerden naar bestaande en kwam toevallig bij Erik Verhoeven in Olen terecht.

Filip Schillemans: “Maar die zaak was te groot om alleen te runnen. Vandaar dat mijn vrouw mee moest stappen in mijn verhaal. Vandaag zorgt zij samen met mij dat de verkoop op de markten goed verloopt! Voor Hilde betekende dit opnieuw een verandering van job. “

 
In de ban van de markt

Sinds de overname van De Gourmand is het koppel in de ban van de markt. “In tegenstelling tot een fysieke slagerij is een markt een veel groter sociaal gebeuren. We genieten altijd van die gezelligheid. Het contact met mensen is hechter. Marktbezoekers besteden ook meer tijd aan winkelen”, legt Filip Schillemans uit. Beide zijn tevreden met dit nieuwe verhaal!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*