De slagerij Hillewaere neemt de Torhoutse slagerij Hans & Nancy over

De broers Lukas (27) en Pieter-Jan (23) Hillewaere en Lukas’ partner Fien Tilleman (23) hebben de slagerij van Hans & Nancy in Torhout overgenomen. Hans Stul (59) en Nancy Bultynck (59) baatten die slagerij aan de Rijksweg in Sint-Henricus/Torhout meer dan dertig jaar uit. De winkel wordt verbouwd en uitgebreid. Fien Tilleman wordt straks het nieuwe gericht achter deze slagerij.

De slagerij Hillewaere met de broers Lukas (27) en Pieter-Jan (23) Hillewaere en Lukas’ partner Fien Tilleman (23) beslisten om een nieuwe en grotere slagerij te bouwen op het terrein van de slagerij Hans & Nancy. Het is de bedoeling dat Pieter-Jan het gezicht van de winkel in Hooglede blijft en Fien het gezicht van de winkel in Sint-Henricus/Torhout wordt.

Vanaf maart begint de verkoop weer!

Ondertussen zijn de plannen voor de verbouwing van de slagerij in Sint-Henricus klaar. De nieuwe winkel wordt veel groter dan die van Hans en Nancy. De slagerij gaat pas in september open. In de tussentijd wordt de verkoop weer opgezet. Op het braakliggend terrein aan de overkant van het pand verschijnt een chalet: een pop-up slagerij. Het idee kwam van Hans. Hij wist dat dit terrein van de Kerkfabriek mogelijkheden bood. De opening van de chalet is gepland voor eind februari. Als de verbouwingswerken aan de slagerij wat vertraging zouden oplopen, kan de chalet gerust tot het eind van het jaar open blijven.

Aanbod met specialiteiten

“We zullen enkele van de specialiteiten van Hans en Nancy blijven verkopen,” zegt Lukas. “Het vers rundervlees komt van bij mijn vader,” vertelt Fien. Willy Tilleman kweekt in Lapscheure vee voor de vleesproductie. “Het smaakt bijzonder lekker; het bewijs dat deze dieren op de goede manier en niet-geforceerd zijn grootgebracht. Fien staat dan weer in voor de bereiding van de kant-en- klaar gerechten in de slagerij.

Meer informatie: www.beenhouwerij-hillewaere.be.

Foto’s: bedrijfswebsite Hillewaere, facebook & google maps

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*