Vleesverwerker Hemelaer neemt branchegenoot Teugels over

De Oost-Vlaamse vleesverwerker Hemelaer gaat zijn provinciale en branchegenoot Teugels overnemen. De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) moet de transactie nog onderzoeken, maar er worden geen grote problemen verwacht. Teugels behoort samen met het twee jaar geleden overgenomen Rima tot de vijf grootste bedrijven in de vleesverwerkende sector.

Het familiebedrijf Teugels Group is vooral actief in de verwerking van varkensvlees, maar ook van rundvlees. Aan de basis van die verkoop ligt de grote investering die Teugels hoort te doen om de Rima-fabriek te moderniseren. In deze economisch moeilijke tijden is deze investering voor ons te zwaar”, zegt directeur Bart Teugels. Hemelaer heeft deze modernisering al voltoid en wil Rima integreren in het eigen bedrijf.

Teugels gaat verder als zelfstandige onderneming.

Hemelaer is een rundvleesspecialist en is al 70 jaar eigendom van de gelijknamige familie. Het is nu de vierde generatie die aan het roer staat. De groep, met een omzet van 82 miljoen euro, opent in 2019 een nieuwe uitsnijderij en bouwt in 2020 een nieuw slachthuis. Met de overname van Teugels (inclusief Rima) wordt Hemelaer een van de vijf grootste spelers in de sector en breidt zijn activiteiten uit naar de varkenssector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*