Na 26 jaar komen slagers weer op straat in Frankrijk en betogen voor de Nationale Assemblée in Parijs

Meer dan 300 ambachtelijke slagers uit heel Frankrijk kwamen op dinsdagochtend 29 november voor de Nationale Vergadering samen. Bezorgd over de gevolgen van de energiecrisis vragen zij om een duidelijker steunregeling.

Meer dan 300 ambachtelijke slagers uit heel Frankrijk kwamen op dinsdag 29 november om 11 uur in beroepskleding samen voor de Nationale Assemblee in Parijs. De confederatie van Beenhouwers riep daartoe op. Geconfronteerd met exorbitante energierekeningen eisten zij een reactie van de regering. Onder hen een vijftigtal professionals uit de regio Ile-de-France, waaronder Jorge De Carvalho.

50 werknemers

Jorge De Carvalho is verantwoordelijk voor drie vestigingen in de Yvelines. In totaal heeft hij ongeveer vijftig mensen in dienst. “Zowel de grondstoffen stijgen als de energieprijzen”, vertelt hij. “Maar de energieprijzen stijgen buitensporig. Het gaat om een verdubbeling tot en verdriedubbeling tegenover vroeger.”

Jorge De Carvalho.

“Er moet naar ons geluisterd worden, de sector die Frankrijk voedt”.

60% van de professionals is bezorgd over het tariefschild van de regering, 40% komt er niet voor in aanmerking, zoals Jorge de Carvalho. Deze slager roept de staat op om te reageren, snel:

Aux fins gourmets in Houille

“In Houille heb ik een atelier omdat we alles maken wat we verkopen. We hebben veel koelinginstallaties en bakovens. Op 2 oktober liep mijn energiecontract af: ik ging van 1.400 euro naar 4.000 euro per maand bij EDF. Het is onbetaalbaar: we gaan werken om de elektriciteit te betalen en als dit zo doorgaat moeten we het personeel inkrimpen. Er moet naar ons worden geluisterd, in deze sector die Frankrijk voedt”, legt deze baas uit.


Een hele confederatie die alarm slaat

“Het is niet onze gewoonte om de straat op te gaan. Wij werken in de winkel en het atelier. Maar nu moeten we betogen omdat er naar ons moet geluisterd worden”, voegt Jean-François Guilhard, nationaal voorzitter van de confederatie, eraan toe.

En met reden, de beroepsfederatie is al meer dan 20 jaar niet meer de straat op gegaan: “de laatste keer was in 1996 voor de gekkekoeienziekte, en we willen alarm slaan omdat we bij alle leden een echte bezorgdheid voelen. Volgens de confederatie zijn er bijna 18.000 ambachtelijke slagers in de regio Ile-de-France. “Maar er zijn veel meer slagers en ook alle bakkers zitten in hetzelfde schuitje.”

Bron:FranceBlue

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*