Cassoulet slagerij heropent na totale renovatie

Na enkele maanden van verbouwing heeft slagerij Cassoulet aan de Zultseweg in Waregem haar deuren opnieuw geopend. Het jonge slagersechtpaar Olivier Batsleer en Jade Vercautere die de slagerij twee jaar geleden overnamen, vieren dit op een bijzondere manier. Van vrijdag 11 november tot en met 20 november zijn ze elke dag open. En in het weekend van 19 en 20 november kun je genieten van fijne hapjes en een drankje!

interieur Cassoulet

In augustus kondigden Olivier Batsleer (die zijn opleiding als slager bij Ter Groene Poorte volgde) en Jade Vercautere aan dat ze Cassoulet, de slagerij en traiteurdienst die ze twee jaar geleden overnamen van de oprichters Pascal Vernackt en Renate Haerijnck, wilden renoveren. De heropening was gepland voor begin oktober, maar de werkzaamheden duurden langer dan verwacht. “Vanwege de grote hoeveelheid werk, konden we ons niet aan het vooropgestele schema houden,” legt Jade uit, wiens ouders een delicatessenwinkel op de markt hebben.

Tijdens de verbouwingswerken hebben de jonge mensen niet stilgezeten. In september zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. Olivier bleef hard doorwerken in de werkplaats van zijn schoonvader, waar hij de maaltijden bereidde die het echtpaar via enkele automaten verkoopt. Die staan onder meer in de Henri Lebbestraat en op de kruising van de Moerbosstraat en de Gentseweg in Waregem.

Foto: Het echtpaar heeft een aantal automaten die onder meer in de Henri Lebbestraat en op de kruising van de Moerbosstraat en de Gentseweg in Waregem staan.

Sinds donderdag 10 november kunnen klanten Cassoulet opnieuw bezoeken. Vandaag ziet de slagerij er compleet anders uit. “De winkel en het atelier zijn allebei uitgebreid. De winkel is beter zichtbaar vanop de straat en aan de achterkant hebben we een extra gebouw voor meer ruimte in het atelier,” legt Jade uit. “Hoewel de winkel qua interieur en stijl totaal werd gerenoveerd, blijft de naam behouden. “Cassoulet is een naam die klinkt als een klok; de slagerij heeft een goede reputatie en we zijn trots op de lange geschiedenis waarvan we nu ook deel mogen uitmaken”, vertelt Olivier Batsleer.

Kant-en-klare maaltijden

In de nieuwe winkel is de zelfbedieningskoelkast een echte attractie. Vanaf nu staan er veel bereide maaltijden in deze koeltoog. “Er zullen meer kant-en-klare maaltijden zijn dan in het verleden,” vertelt Olivier. “Ook meer traiteurartikelen en alle charcuterie en ook alle patés zijn huisgemaakt. Die variëren in functie van de seizoenen. Vandaag vind je tal van wildpatés, in de zomer ben je hier aan het goede adres voor allerlei zomers salades.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*