Jong koppel opent slagerij Van Meenen in Sint-Andries/Brugge, waar vroegere slagerij Ludwig was

Het echtpaar Niels Van Meenen (27) en Joyce Louagie (24) openden op vrijdag 21 oktober 2022 de deuren van de slagerij Van Meenen aan de Zandstraat 515 in Sint-Andries/Brugge. Daarmee treden ze in de voetsporen van slager Ludwig Riemaecker en zijn vrouw Chantal Vandevelde. Het feestelijk openingsweekend was veelbelovend en zet de twee jonge mensen op weg!

Zowel bij Niels als bij Joyce zit het beenhouwersvak in hun genen. De ouders van Joyce runnen Beenhouwerij Louagie in Westkapelle en de ouders van Niels werken in de kwaliteitsslagerij Raf & Leen in Uitkerke(Blankenberge). “Ik heb de hotelschool van Spermalie gevolgd en daarna een paar jaar in de slagerij van mijn ouders in Westkapelle gewerkt,” vertelt Joyce. “Na de middelbare school heb ik het slagersvak geleerd in Syntra West en daarna enkele jaren in de Keurslagerij Koen in Sijsele gewerkt. En daarna vervoegde ik mijn ouders in Uitkerke,” vertelt Niels over zijn loopbaan. De slagerij van zijn ouders overnemen werd even overwogen, maar dan weer verworpen. “Eigenlijk zijn onze ouders nu nog een beetje te jong om te stoppen,” zegt Niels.

De slagerij van Ludwig Riemaecker was al 40 jaar operationeel. Het echtpaar Riemaecker besloot in juni 2022 te stoppen en te genieten van een welverdiend pensioen. Voor het jonge koppel lag hier een kans. Ze namen de slagerij over. “Er waren geen grote veranderingen nodig. Alles was nog in goede staat. “Natuurlijk hebben we het een beetje opgefrist en naar onze smaak ontworpen,” lvertelt Joyce.

Tijd om te starten

Naast het klassieke assortiment charcuterie en salades biedt Slagerij Van Meenen ook een assortiment kant-en-klare maaltijden, pasta’s en andere gerechten en bereidingen aan. “Voor ons rundvlees hebben we bewust gekozen voor het beroemde wit-blauw rundvlees. Dit Belgische ras biedt nog steeds vlees van topkwaliteit. Voor varkensvlees bieden we ook de zeer smakelijke Duke of Berkshire aan”, vertelt Niels. “Sommige mensen vinden het vandaag een groot risico om in tijden van hoge energie- en andere problemen zoals dure grondstoffen, inflatie, enz. een zaak op te starten. Wij zien dat anders: we treffen het met deze goede locatie, we weten dat we kwaliteit kunnen bieden en het was voor ons persoonlijk het juiste moment om deze stap te zetten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*