Bio-slagerij Meert in Lokeren stopt

Na meer dan 100 jaar geschiedenis sluiten Luc en Micheline Meert nu de deur van Bio Slagerij Meert in de Sterrestraat in Lokeren. Meert was een van de drie slagers in Vlaanderen die zich biologische slager mochten noemen. De zoektocht naar een overnemer heeft niks opgeleverd.

“De slagerij is opgericht door mijn grootvader Emiel in 1920. ik kwam in ’79 in de zaak. Ik werkte toen bij mijn vader Paul. Toen in de jaren tachtig het hormoonschandaal uitbrak besloot ik een nieuwe weg in te slaan. Pa en ik merkten dat het vlees vol water zat,” legt Luc uit, “helemaal opgeblazen door al die hormoonpreparaten. Dus stapten we over op vlees zonder hormonen. Toen een paar jaar later de gekkekoeienziekte uitbrak, gingen we op zoek naar fokkers die ons dieren konden leveren die volledig natuurlijk waren gefokt. We vonden die in de Ardennen. Vlees die ook gecertificeerd biologisch was.”

Bio: 100%

“We zijn een grote uitzondering op de markt. Naast onze slagerij is er ook nog een bio-slagerij Deboom in Herzele en een bio-slagerij in Wuustwezel. Alles wat we in onze winkel verkopen, maken we zelf. Zelfs de mayonaise. Ons uitgangspunt was altijd om controle te hebben over onze producten en over de kwekers waaruit ze voortkwamen. Uit overtuiging. We wilden zeker niet de grootste slagerij worden, maar we wilden de kost verdienen zonder onze principes op te geven. En daar zijn we erg trots op.”

“Daarom kwamen de klanten van heinde en verre. Ik schat dat slechts een goede helft van onze klanten uit Lokeren komt, die allemaal bereid zijn iets meer te betalen, maar daar wel de kwaliteitsgarantie voor terugkrijgen. Helaas zal al die opgebouwde kennis nu helemaal verloren gaan!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*