
De wedstrijd vond plaats op zaterdag 3 september en er waren ook twee wedstrijden op vrijdag 2 september voor de leerlingen-slagers en jonge slagers. Het Duitse team uit Beieren werd de grote winnaar.
De wedstrijd begon in 2011 als een weddenschap tussen Nieuw-Zeelandse en Australische slagers en is in de jaren daarna een eigen leven gaan leiden. In Sacramento stonden 13 tems tegenover elkaar en was de revaliteit groot. Anderzijds zijn al deze mensen ook slagers, wat genoeg stof heeft om veel met elkaar te praten. En vriendschappen te sluiten!
Elk van de 13 nationale teams moest in 3,5 uur zoveel mogelijk eindproducten maken van een half rund, een half varken, een lam en vijf kippen. Een hele opgave in dit krap tijdsbestek
14 juryleden proefden alle eindproducten. De Beierse specialiteiten van “Butcher Wolfpack”. Leberkäs en Weißwürste werden door de jury als beste beoordeeld.
Reultaten
Winnaar van de Friedr. Dick Golden Knife Trophy
- Het Butcher Wolfpack Team Duitsland
- 2e plaats: Australië – The Makani Australian Butcher Team
- 3e plaats: Nieuw-Zeeland The Hellers Sharp Blacks
Wereldkampioen slagersleerling: Matt Tyquin (Australië)
2e Fabian Schüttler (Duitsland)
3e Ben Roberts (Wales)
Wereldkampioen jonge slager: Gauthier Detres (Frankrijk)
2e: Gareth Hunt (Australië)
3e: Claudio Fidone (Italië)
Beste rundvleesproduct ter wereld: Team France Boucherie
Beste varkensvleesproduct ter wereld: Team GB Butchery – Groot-Brittannië
Beste kippenproduct ter wereld: Nazionale Italiana Macellai
Beste Lamsvleesproduct ter wereld: Nazionale Italiana Macellai
Devro World’s Best Beef Sausage:
Butchers of America & The Butcher Wolfpack – Duitsland
Devro World’s Best Pork Sausage:
De ambachtelijke slagers van Ierland
Devro World’s Best Gourmet Sausage:
De Slager Wolfpack – Duitsland
Sponsors:
Bord Bia, ABP, MSLETB, Manor Farm, Mc Donnells, CF Gaynor, Redbrook, Scobies, ARSystems, Carlow Local Enterprise Office, Spice O’Life, Bopstar, Ardattin Embroidery, Rosie & Jim.
Geef als eerste een reactie