Kruidige trippel gebrouwen door duo Hoptwins ter ere van grootvader en slager Joseph Quetin

Christophe Smeets (31) en Bram Poelmans (27) zijn hobbybrouwers die een eerste bier produceerden voor de slagerij Quetin in Hasselt. Ze hebben grootse plannen en hopen elk jaar een nieuw Hasselts biertje op de markt te brengen.

Christophe en Bram kennen elkaar al bijna hun hele leven lang. Beiden raakten gepassioneerd door brouwen. En beslisten na enkele jaren passioneel ‘hobbybrouwen’ om een eigen biertje te bouwen voor verkoop aan de Hasseltse consument. Het bier Quetin’ke zag het levenslicht en werd opgedragen aan de grootvader van Christophe, nl. Josep Quetin, de stichter van de gelijknamige slagerij in de Kleine Maastrichterstraat te Hasselt.

Productie voor bekende zaken in Hasselt

De brouwers van Hoptwins willen bieren produceren, uniek en eigen aan Hasselt. “In eerste instantie willen we enkele biertjes voor de bekendste en meest emblematische winkels van de stad brouwen. Later willen we ook wel nieuwe producties opzetten bij speciale gelegenheden”, vertelt Christophe Smeets. “Het eerste bierkindje noemt het Quetin’ke. Het is een kruidige tripel van 9,1% met een vleugje gember en munt die perfect past bij diverse vleessoorten. Het gebruik van munt in bier is iets wat je elders zelden of nooit tegenkomt. “

Het Quetin’ke al geproefd ?

Nu verkrijgbaar in de slagerij Quetin of bij de buren in de kleine hal. Of bestel online via de webshop https://webshop.quetin.be/…/slag…/category/62955/dranken €3,20 per flesje. Ook via de instagrampagina van Hoptwins te bekomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*