Hoevewinkel en slagerij Mattes sluit tweede filiaal in Hasselt (Runkst) wegens energiecrisis

Het filiaal van de Hoevewinkel en slagerij Mattes in Runkst ging midden september 2022 dicht. De energiecrisis is daarvan de oorzaak. De winkel in Alkan blijft open en Wouter Martens staat ook op de markt van Hasselt, Alken, Herk-de-stad, Landen en Lummen.

Mattes is een begrip in Alken en ver daarbuiten. Beenhouwer Wouter Martens gaat er prat op eerlijke producten aan te bieden. Hij runt samen met zijn broer Ruben de slagerij. “Vader Gaston is landbouwers en varkenskweker, dus al het varkensvlees komt rechtstreeks van de boerderij” De vestiging in Hasselt opende pas tweeënhalf jaar geleden haar deuren. “We hebben er veel geïnvesteerd omdat we geloofden in het potentieel ervan. En terecht, want de winkel draaide goed!

Prijzenopstoot

landen

“En dit bleef zo totdat de energiecrisis op de deur klopte. Aangezien de koel- en vriesinstallaties van de slagerij dag en nacht moeten draaien, ligt het energieverbruik hoog.” Op dit moment is onze elektriciteitsrekening in Runkst 800 euro per maand, maar over een paar weken loopt dit vaste contract af. Vanaf dat moment moeten we ineens 2.400 euro betalen. Een verdrievoudiging. Het is niet langer winstgevend. De inflatie heeft ook onze loonkosten opgedreven. En consumenten geven nu minder uit. Iedereen let op zijn geld. Daarom hadden we geen andere keuze dan het filiaal in Hasselt te sluiten. “

De winkel en slagerij in Alken blijft bestaan. We gaan onze aanwezigheid op de markten verder uitbreiden: Hasselt, Alken, Herk-de-stad, Landen en Lummen. Al het personeel blijft aan boord.

Hoevewinkel en slagerij Mattes, Leemkuilstraat 155 3570 Alken, Belgium

Runkst is een stadsdeel van de Belgische stad Hasselt. Het telde in 2021 12.370 inwoners[

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*