Geluveld verliest zijn laatste slagerij, Els en Alain stoppen ermee!

In Geluveld is de laatste slagerij sedert begin augustus gesloten. In dit dorpje waren ooit drie slagers actief. Alain en Els van slagerij Alain en Els cCppenolle houden er mee op. Een geliefd slagerspaar dat door de buurt, hun klanten en het gemeentebestuur spontaan verrast werd met een afscheidsreceptie. Dit zal hen nog lang heugen.

Alain vertelt: “Het pand waarin de slagerij zich bevond is eigenlijk altijd al een slagerij geweest. Eerst was het café-slagerij (wat vroeger in de streek vaak voorkwam, nvdr), later – toen mijn vader de zaak had overgenomen- werd het enkel een slagerij. Mijn vader had eerst in Anderlecht gewerkt als slager, maar mama kon er niet aarden. Ze kreeg heimwee? Vandaar dat hij terugkeerde naar hun geboortestreek. Hij nam deze zaak over en sloot na enige tijd het café en beperkte zich tot de slagerij. In 1987 liet hij de zaak aan mij over. Ik had ondertussen Els leren kennen. Zij was kokkin en samen runden wij de slagerij verder tot deze zomer van 2022.”

“Maar nu is het tijd om het rustiger aan te doen. De lange dagen – soms van 3 uur in de morgen tot ‘s avonds laat – zijn nu voorbij. Wij hebben geen opvolgers en beslisten dan maar om te stoppen. Onze zoon werd onderwijzer en koos een ander levenspad. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun jarenlange trouw. Het spreek voor zich dat we blij verrast werden toen de klanten, buren en het gemeentebestuur hier op de stoep stond om dit afscheid nog eens extra te vieren.”

De slagerij staat ondertussen als handelspand te koop!.

Aalin & Els Coppenolle, Menenstraat 96, Geluveld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*