Slagerij Pierloot in Torhout staat opnieuw over te nemen

Op de site van Food & Meat meldden wij u eerder dat de bekende slagerswinkel-traiteur Pierloot in Torhout werd overgenomen door Keurslager Stijn en Leen uit Ichtegem. Sedert januari was de slagerij opnieuw open, maar eind juni ging de zaak helaas dicht. Stijn en Leen zagen het nochtans goed zitten, maar tegenvallers met hun personeel ln Torhout leidden tot deze drastische beslissing. De onderneming staat opnieuw te koop of kan overgenomen worden.

In het begin ging alles goed. Luc (60) en Ann (60) Pierloot zagen hun levenswerk voortgezet door jonge opvolgers: Stijn Everaert (39) en zijn vrouw Leen Bolle (35). Zij baatten reeds enkele jaren hun slagerij uit in de Hugo Verrieststraat te Ichtegem en wilden nu een tweede vestiging openen. Het was een uitdaging, maar met Luc’s advies en hulp in de eerste paar weken, zou het een succes moeten worden. Helaas is het anders gelopen.

Ziekte

De vorige eigenaar Luc Pierloot vertelt: “Onze trouwe slager Christophe Demey, die al sinds 1992 bij ons in dienst is, bleef na de overname de ruggengraat van de winkel in Torhout. Na 30 jaar wist hij precies hoe alles werkte. Maar begin maart werd hij getroffen door een ernstig gezondheidsprobleem en viel hij aldus uit! Voor Stijn en Leen was dit natuurlijk een grote tegenvaller. Bovendien vertrok een andere personeelslid … een echte ramp. Nieuwe werknemers vinden is vandaag een serieuze uitdaging. . Voor Stijn en Leen werd het onmogelijk om twee winkels te runnen. Daarom beslisten ze om de winkel in Torhout te sluiten. “

Stijn: “Ook de wegeniswerken waren nefast. Eerst werd het centrum onderbroken. Dat heeft ons veel klanten gekost en nu het nabijgelegen kruispunt Fraeysstraat/Oostendestraat ook nog eens vier maanden dicht.”

Slagerij ter overname

De winkel is nu nog eigendom van oud-slager Luc Pierloot (60), die nu werkt in de slagerij van Stijn en Leen in Ichtegem. “Hopelijk melden zich kandidaten voor de overname. Als er geen nieuwe uitbater gevonden wordt, zal het gebouw waarschijnlijk verkocht moeten worden. Terug zelfstandig gaan werken is voor mij uitgesloten. “Geïnteresseerden kunnen bij de zaak wonen, want er is een groot appartement op de bovenste verdieping. Wij willen het gebouw graag aan hen verkopen als zij dat willen. Wij huren een gespecialiseerd bureau in om de juiste mensen te vinden, omdat wij ons ervan bewust zijn dat de zoektocht niet gemakkelijk zal zijn. Een slagerij runnen is een prachtige job, maar je moet wél heel hard willen werken, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*