Overname van Imperial door Ter Beke opnieuw vertraagd

De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) zal de overname van Imperial Meat Products door Ter Beke verder onderzoeken. Dit werd maandagavond bekendgemaakt door de Belgische mededingingsautoriteit en het bedrijf Ter Beke.

In oktober vorig jaar kondigde Ter Beke aan dat het van plan was Imperial Meat Products in België en Stegeman in Nederland voor 100 procent over te nemen van de Mexicaanse voedingsmultinational Sigma. Ter Beke wordt dus eigenaar van onder meer Aoste broodbeleg en Marcassou.

Maar door de schaalgrootte moest die overname bekeken en goedgekeurd worden door de Belgische mededingingsautoriteit(BMA). Op 4 juli 2022 heeft de BMA besloten een verdere onderzoeksprocedure in te leiden”, aldus een persbericht dat op de website van de BMA werd gepubliceerd. De overname is dus nog altijd hangende!

Ter Beke zelf heeft in een nota bevestigd dat zij “de beslissing van de Belgische mededingingsautoriteit heeft ontvangen om een bijkomend onderzoek in te stellen” naar de overname in een tweede fase.

Ook de Nederlandse mededingingsautoriteit heeft nog geen groen licht gegeven. Ter Beke verwacht in de komende maanden definitieve beslissingen en zal met de autoriteiten blijven samenwerken om het onderzoek af te ronden”, meldt de voedingsproducent.

Ter Beke produceert charcuterie en kant-en-klaar maaltijden. Het bedrijf is vooral bekend om zijn Come a Casa merk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*