Slagerij Fenik uit Staden is elke donderdag aanwezig in Kemmel, waar geen slagerij meer is

Er is al lang geen slagerij meer in Kemmel en slager Joris Parmentier van slagerij Fenik uit Staden is die leemte komen opvullen. Sinds kort staat hij er elke donderdagmiddag met zijn kraam. “Zo kan e bevolking uit Kemmel lekker lokaal kopen.”

Sinds José Claerhout en zijn vrouw Nadine Vandooren in april 2022 de deuren van hun slagerij in de Reningeslstraat in Kemmel sloten, is er geen slagerij meer in Kemmel. Toen slager Joris Parmentier (59) van Hofmetzgerei de Fenik in Staden daarvan hoorde, bood hij zijn diensten aan. “Ik peilde bij de gemeente naar de mogelijkheden”, vertelt Joris. “Ik kreeg de kans om elke donderdag mijn kraam te openen recht tegenover het OC De Gaper. Het begint om 14.00 uur en duurt tot iets na 18.00 uur.

Vlees opnieuw in Kemmel te koop

Joris en zijn vrouw Katy Stragier (48) zijn ervaren op markten. Tijdens de week zijn ze te vinden op de markten in Diksmuide, Westrozebeke, Bissegem, Rollegem, Houthulst en op zondag in Mesen. De inwoners van Kemmel trokken meteen naar de mobiele slagerij en zijn opgetogen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*