Slagerij Devloo in Desselgem is over te nemen

Bertin Devloo (60) en Gerda Decoene (59) van slagerij Devloo in de Kasteelstraat in Desselgem gaan – na 37 jaar de slagerij in Desselgem te hebben uitgebaat. – met pensioen. Op hun laatste werkdag kwam de hele straat het koppel feliciteren. Een driekoppige fanfare begeleidde de stoet. Gerda Decoene was totaal overdonderd, maar wél heel gelukkig met die mooie attentie.

Na 37 jaar werd het rolluik van de slagerij ceremonieel neergelaten op de klanken van de Last Post. Op donderdag, kort voor sluitingstijd, verzamelde de hele buurt van de Kasteelstraat zich voor de winkel. “Ik had al iets vernomen. Ik wist dat er iets zou gebeuren op onze laatste werkdag, maar ik had het niet verwacht,” zegt slager Bertin Devloo (60).

Een terugblik

Het verwondert niet dat Bertin stelt dat het slagersberoep de afgelopen 45 jaar – want zoland werkt hij al als slager – veel veranderd is. In het begin was alles makkelijker. Tegenwoordig bieden we meer bereidingen aan. En toch bleven we ook wel een klassieke slagerij. ik wenste liever tien sterke producten in de toonbank te plaatsen dan vijftien minder goede. Mijn vrouw heeft altijd de klanten bediend en dat heeft ze steeds schitterend gedaan!”

Gerda en Bertin zullen voorlopig boven hun winkel wonen. Hun kinderen Karen (34) en Steven (33) zullen de zaak niet voortzetten, maar potentiële overnemers zijn zeker welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*