Wegeniswerken noopten slagerij Kurt en Leen tot opening tweede tijdelijke slagerij

In Zeveneken is de middenstand blij met het einde van de wegeniswerken. Op 26 juni was er het openingsfeest van de nieuwe straat. De nutswerken begonnen al in 2019 en de werken aan de doortocht aan de N70 waren met meer dan zes maanden afgerond.

Tijdens het openingsfeest op zondag 26 juni konden de Zevenekenaren, die in het gebied woonden waar de werken de laatste twee jaar hadden plaatsgevonden, een waardebon van 5 euro inwisselen bij plaatselijke winkels. Dit was een maatregel van het Departement Wegen en Vervoer.

Tweede slagerij

Kurt van Wynckel opende zijn tweede slagerij in Heiende/Lokeren voordat de werkzaamheden in het centrum van Zeveneken begonnen. Zijn slagerij werd het meest getroffen door de sluiting van de Hoekstraat: “Een groot deel van onze klanten komt uit de omgeving van Doorslaar. Tijdens die sluiting zijn we tot 40% van onze omzet kwijtgeraakt. Als mensen vijf of zes kilometer om moeten rijden om bij je winkel te komen, is het begrijpelijk dat ze afhaken.”, vertelde hij daarover!

Door de tweede – tijdelijke slagerij – kon de omzet van zijn bedrijf op peil gehouden worden en de werknemers aan de slag blijven. Kurt vertelt: “De producten die we in Lokeren aanbieden, zijn bereid in Zeveneken en worden van daaruit naar Heiende gebracht. Voor mij was de tweede locatie bekend terrein. Mijn moeder is er geboren en zelf ben ik bestuurslid van de slagersbond in Lokeren. Bovendien is de leverancier van mijn rundvlees afkomstig van Lokeren.”

.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*