Slagerij Gaspar omgevormd tot DELI 86 met veggie gerechten

Op 1 april werd de bekende slagerij van Gaspar Verstraete in de Sparrendreef in Knokke-Heist omgedoopt tot Deli 86, een vegetarische traiteurdienst. “Mijn ouders hebben ons hier altijd in gesteund”, zegt dochter Julie Verstraete, die samen met haar broer Maxime de zaak runt.

Vegetarisch en vlees: dat lijkt water en vuur, maar Julie Verstraete en Maxime Verstraete uit Knokke bewijzen dat het ook anders kan. In april werd de slagerij van hun ouders omgebouwd tot een traiteurzaak met zelfgemaakte vegetarische gerechten en veel aanverwante producten.

Helft slagerij

In 2013 kreeg Juli Verstraete toestemming van haar ouders om de helft van de zaak over te nemen en de bestaande slagerij uit te breiden met een volledige vegetarische, biologische en veganistische afdeling. En natuurlijk ook met zelfgemaakte vegetarische gerechten. Ik deed dit kort nadat ik terugkwam uit New York. Daar kon ik overal vegetarisch eten. Hier kon ik dat nergens. Ik wilde dat veranderen. En zo begon ik.

Mijn broer Maxime is ook vegetariër. Wij zijn kinderen van twee beenhouwers, maar sinds 2005 leven wij volledig vegetarisch en veganistisch: geen vlees, geen vis, geen zuivelproducten. Om ethische redenen,” zegt Julie. “We willen de dieren geen leed berokkenen”.

Complete omvorming

Het was geen uitgemaakte zaak dat Julie en haar broer Maxime de sprong zouden wagen e, het bedrijf van hun vader zouden verder zetten. Julie studeerde politieke wetenschappen, werkte een tijdje bij een bank en verhuisde toen naar New York waar ze werkte voor de beroemde keten Le Pain Quotidien. Na een toneelopleiding aan het Lemmensinstituut, ging Maxime ook naar New York om een acteercursus te volgen. Maar de jongere generatie keerde uiteindelijk toch terug naar Knokke om het werk van hun ouders op hun eigen manier voort te zetten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*