Slagerij Côte à l’Os: geen winkel meer in Péruwelz, wél automaat met gekoelde boxen


Tijdens een lockdown werd de slagerij Cote à l’os in Péruwelz omgetoverd tot een online slagerij met klanten die hun bestellingen in gekoelde boxen komen afhalen. Een origineel concept dat vandaag, na de lockdown, nog steeds succesvol is…

Hier kan je kebabs kopen voor de barbecue van de volgende dag. en dat zelfs tot 2 uur ‘s nachts. Uw vlees bestellen, kwaliteit en dagvers, zonder uw huis te verlaten… Dat is wat slager Thierry Depuydt in Péruwelz u biedt. Een ultramodern concept dat niets afdoet aan de kwaliteit of de versheid van de producten, integendeel! “Tijdens de Covidcrisis lanceerde ik dit concept met gekoelde boxen. Ik heb er 111 in de slagerij,” legt Thierry Depuydt uit. “Het voordeel is dat mensen kunnen bestellen wanneer ze dat wensen en het pakje kunnen komen afhalen wanneer ze dat willen.

Het concept

De idee ontstond tijdens de pandemie toen de sociale contacten aan regels onderworpen waren. Op dat moment heeft Thierry Depuydt zijn slagerij omgebouwd tot koelrekken met boxen voor elke bestelling van elke kant. “Tijdenss Covid hebben we ons verkoopvolume soms verdrievoudigd”, herinnert Thierry Depuydt zich. “En tegelijkertijd konden we niet meer dan twee mensen tegelijk in de winkel ontvangen. Het resultaat waren lange rijen aanschuivende klanten, ongeacht het weer. Ik herinner me een zaterdag waar klanten tot twee uur buiten stonden te wachten. Toen kwam ik op de idee om gekoelde kluisjes in te voeren.”

Geen afval, geen restjes

Het systeem heeft een aantal voordelen: “Zelfs wanneer je weer een normalere levenswijze krijgt, werken de kastjes nog goed,” zegt de slager. “Klanten kunnen bestellen wanneer ze willen en hun pakjes de volgende dag ophalen. Alles is altijd ultra-vers, omdat we alleen klaarmaken wat besteld wordt. Wij hebben geen afval, niets van de vorige dag: er zijn geen restjes en geen afval. En tegelijkertijd is het sociale leven van het personeelsteam erop vooruitgegaan: we beginnen vroeg, maar tegen 15 of 16 uur zijn we klaar. Dit alles terwijl dezelfde hoeveelheden en dezelfde kwaliteit worden geproduceerd.

Bestelling in uw kluisje


In de 111 koelboxen van Côte à l’Os vindt u, naast het de dag tevoren bestelde pakket (mogelijkheid om tot middernacht te bestellen en afhalen kan vanaf 7 uur de volgende dag), kant-en-klare kebab, Amerikaanse filet, een mooi ribstuk aan het been, worstjes voor bij het aperitief en een mooi assortiment traiteurgerechten. Dit alles is ultra-vers. Nog enkel betalen met uw kredietkaart en u kan uw pakket bekomen.

Wearschuwing bij koelproblemen op de smarphone

En het koelreksysteem zelf garandeert de versheid van de producten: van de werkplaats tot de verpakking is er maar één stap. En als er een probleem is met de temperatuur, zelfs midden in de nacht, gaat er direct een alarm af bij de slager, die vervolgens kan ingrijpen. “Dit concept is zeer goed ontwikkeld in Vlaanderen,” geeft Thierry Depuydt toe. “In Wallonië zijn er nog maar weinigen onder ons die het hebben overgenomen.”

Source: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*