Philippe Gysels neemt ‘t Slagerke in Schoten over

Sedert 3 juni 2022 hangt er weer vlees aan de haak in ‘t Slagerke in Schoten. Philippe Gysels (41), telg uit de beroemde Antwerpse slagersdynastie, slijpt zijn messen om de 40-jarige traditie van de slagerij in de Villerslei in Schoten voort te zetten.

De luiken van ‘t Slagerke werden sinds februari niet meer geopend. Het jonge echtpaar, dat de bekende zaak pas een jaar daarvoor had overgenomen, moest onverwacht de handdoek in de ring werpen. Mede door een echtscheiding verloren zij de controle over het bedrijf, wat leidde tot een faillissement.

Curator Dirk Devroe had weinig moeite om kandidaten te vinden om de zaak over te nemen. t Slagerke is een bekend bedrijf. Hier wordt al veertig jaar een slagerij gerund . De slagerij bezit bovendien een trouwe klantenkring. De pionier was John Van Wijnsberghe (75). Hij en zijn vrouw Liliane Van Staeyen wonen nog steeds boven de winkel en zijn blij dat hun levenswerk wordt voortgezet. En daarmee is hij niet de enige in Schoten.

Renovaties

Maar op 3 juni is de keuze weer iets ruimer met deze nieuwe slagerij Gysels. “Het verouderde handelsgebouw in de Villerslei werd aangepakt. De gevel zal groener zijn en het interieur zal uitnodigender zijn”, legt Philippe Gysels uit, die weet hoe hij een slagerij moet inrichten. Zijn familie is slager sinds 1886. Eerst in Merksem met zijn voorvader François Gysels. Dan later op verschillende plaatsen in Antwerpen.

“Ik heb zelf ervaring opgedaan in de slagerij in Schilde. Sinds 2015 heb ik mijn eigen winkel in de Nationalestraat, in hartje Antwerpen. Ik was al eerder geïnteresseerd in ‘t Slagerke. Ik kom er elke dag voorbij, want wij wonen met ons gezin in Schoten. Als ik twee jaar geleden had geweten dat er een koper werd gezocht, had ik die kans met beide handen aangegrepen. Maar nu is het toch zo ver,”vertelt Philippe opgetogen.

Originele recepten

De slagerij van Gysels staat bekend om haar salades, worsten, kant-en-klaarmaaltijden en alle soorten kwaliteitsvlees, die in het atelier achter de winkel zelf worden versneden en bereid. Ons ‘gehakt’ heeft misschien wel de beste reputatie”, zegt Philippe, die de afgelopen maanden zijn team van zes mensen om zich heen heeft verzameld om Gysels Schoten te openen.

“Ik heb veel respect voor de prestaties van mijn voorgangers. Ik zal het genoegen hebben enkele van de recepten te gebruiken waarmee John en zijn opvolgers, Jean-Paul Doms en Kris Adriaenssens, ‘t Slagerke zo populair hebben gemaakt.

Slagerij Gysels, Villerslei 134 in Schoten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*