Schapen lopen tussen zonnepanelen van LCL in Gembloux

Belgisch datacenter LCL schakelt over op natuurlijke begrazing van zijn land. LCL laat zijn land begrazen door schapen. Vanaf vandaag lopen er een tiental schapen rond in het zonnepark van één hectare van LCL Wallonia One. LCL Data Centres werkt hiervoor samen met Sheep Solution, een lokaal bedrijf dat de schapen naar het bedrijfsterrein brengt en ze verzorgt. Deze innovatie is volledig in lijn met de duurzaamheidsstrategie van LCL.

LCL Data Centres gaat samenwerken met Sheep Solution voor de natuurlijke begrazing van zijn zonnepark in Gembloux. Dit zal het brandstofverbruik verminderen en de biodiversiteit bevorderen.

De keuze van biologische weidegronden

LCL Data Centers heeft ervoor gekozen om een tiental schapen op ecologische wijze te laten grazen op zijn zonnepark van 1 hectare in Gembloux. Deze keuze is volledig in lijn met de visie van LCL om een duurzaam alternatief voor grasmaaiers te bieden.

We waren al op zoek naar een milieuvriendelijke manier om ons gazon in Gembloux te onderhouden, en na wat onderzoek bleken schapen de juiste keuze te zijn. Die dieren zijn wendbaar en kunnen zich gemakkelijk tussen de zonnepanelen bewegen. Ze kunnen er ook onder schuilen bij slecht weer,” legt Laurens van Reijen, General Manager van LCL Data Centres, uit.

Door de installatie van de schapen op het terrein van LCL Data Centres wordt het brandstofverbruik voor het maaien van de groene zones verminderd. Bovendien hoeft LCL zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud van deze ruimten. Deze oplossing zal ook leiden tot meer biodiversiteit, een betere bodemkwaliteit en meer groene ruimten in de stad.

Duurzame samenwerking met een lokale speler

Als het gaat om duurzaamheid en dierenwelzijn, heeft LCL bewust gekozen voor een lokaal bedrijf. Sheep Solution is gespecialiseerd in de huisvesting en verzorging van schapen ter plaatse in Wallonië en Brussel.

Amélie Jacques, medeoprichter van Sheep Solution, legt uit: “Het was geweldig om met LCL Datacenter samen te werken. Wij hebben onze oplossing al gebruikt in ziekenhuizen en traditionele boerderijen, maar dit was de eerste keer dat wij onze schapen konden laten grazen te midden van zonnepanelen. Dit maakt het project uniek. Daarnaast speelde ook het lokale aspect een belangrijke rol in deze samenwerking. Het feit dat we allebei in Gembloux gevestigd zijn, verbond ons onmiddellijk.

Het schaap zal in eerste instantie voor één jaar bij LCL Wallonia One blijven. Na een jaar zullen beide partijen deze oplossing evalueren. Daarom kunnen beide partijen de overeenkomst in principe verder zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*