Filip Vermeulen en Petra Van Beneden: topteam uit Sleidinge

Op maandag 16 mei 2022 werd Petra Van Beneden van slagerij Vermeulen uit Slediinge door premier Alexander De Croo en de Minister van Economie en KMO David Clarinval gehuldigd op de officiële uitreiking van de meesterschapprijzen. De wedstrijf vond vorig jaar plaats, maar de coronapademie leidde tot uitstel van de officiële huldiging. Petra werd vorig jaar 2de Beenhouwer van België.

Filip Vermeulen en Petra Van Beneden runnen samen de beenhouwerij Vermeulen in Sleidinge. Filip nam de zaak in 2005 over van zijn vader, Urbain Vermeulen. Vader Urbain runde er sinds 1974 de slagerij in de Wurmstraat in Sleidinge.

Filip houdt ervan om zelf charcuterie te maken. Nadat hij in 2011 het podium misliep door de vierde plaats te behalen op de Eurobeefvakwedstrijd, besloot hij niet op te geven. Vier jaar later werd hij derde en de jury verkoos hem in 2018 tot beste slager van België. “Dat heb ik te danken aan de kwaliteit van mijn ham en gekookte ham, mijn pikante en zoete salami, mijn Parijse worst en mijn Parijse worst met kip.”

“We zijn trots op onze titels”, vertelt Petra. “Filip behaalde in 2018 in dezelfde wedstrijd de eerste plaats. Deze keer ben ik aan de beurt als beste vrouwelijke beenhouwer van België en algemeen de 2de beenhouwer van België voor de periode van 2021-2025 .”

Dank aan familie, team en klanten

Petra: “Wij danken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: ons super team, onze familie en niet te vergeten onze klanten! “Wij blijven 80 procent van ons charcuterie-aanbod zelf produceren, en met onze droge worst hebben we ook een erkend streekproduct,” vertelt Filip trots.

Foto’s: Facebook Slagerij Vermeulen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*