Alexander De Croo huldigt meesterschap in de slagerij

Op 16 mei vond de officiële huldiging plaats van de meesterschapwedstrijden. In België zijn er vier officiële Meesterschapswedstrijden*, waarvan één die van de ‘Beste Slager’. Vorig jaar werd Cédric Mortier de beste slager van ons land.

Cédric Mortier

De titel van Beste slager van het land kreeg Cédric Mortier reeds vorig jaar in Kortrijk, tijdens de plechtige prijsuitreiking van de Meesterschapwedstrijd en van de Eurobeefvakwedstrijden. Maar nu – na twee jaar corona – was de officiële ceremonie van het land aan de beurt. Op 16 mei ’s avonds werden de vier winnaars van de meesterschapwedstrijden gehuldigd  door de Eerste Minister Alexander De Croo en Minister van Middenstand David Clarinval. Het gaat dan om de beste kok, de beste kaasmeester, de beste maître d’hôtel en natuurlijk ook de beste slager.

Naast de eerste slager van België: Cedric Mortier, werden ook de 2de Beenhouwer van België, Petra Van Beneden (vrouw van beste slager 2018, Filip Vermeulen) en de 3de Beenhouwer van België, Filip Ceusters bekroond. Ook de twee finalisten Nathalie Van Der Straeten en Joran Delbaere werden gehuldigd.

Foto: Eerste finaliste Nathalie Van Der Straeten (van slagerij Blockeel) naast Alexander De Croo en minister David Clarinval.

Foto: (Vlnr) Ivan Claeys (Voorzitter Landsbond der Beenhouwers), Minister David Clarinval, Philippe Bouillon (voorzitter Landsbond), eerste finaliste Nathalie Van Der Straeten, tweede finalist Filip Ceusters, Eerste minister Alexander De Croo, eerste slager van België Cédric Mortier, Andreas De Cruyenaere, tweede finalist Joran Delbaere, 3de Beenhouwer van België Filip Ceusters en 2de beenhouwer van België, Petra Van Beneden, Peter van de Weyer, en uiterst rechts Jef Havermans (in naam van de familie Havermans : eerste finalist Beste Beenhouwer van België.)

Meesterschapwedstrijd Eerste slager van België

1e Beenhouwer van België: Cedric Mortier
2e Beenhouwer van België: Petra Van Beneden 
3e Beenhouwer van België: Filip Ceusters
Finalist Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers 2021: Nathalie Van Der Straeten
Finalist Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers 2021: Joran Delbaere

* Vier meesterschapwedstrijden in België

De officiële meesterschapwedstrijden bevestigen het samenspel tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die hun talent willen tonen en de overheidsinstanties die tot doel hebben de loopbaan van die vakmensen te belichten. Het gaat om mannen en vrouwen die zich volledig inzetten voor hun beroep en op zoek zijn naar uitmuntendheid. Die officiële meesterschapwedstrijden bieden hun de gelegenheid om zich te onderscheiden en hun beroep alsook hun producten of diensten te promoten.

Vandaag zijn er vier wedstrijden erkend door de FOD Economie:

Op de 1ste foto: Cédric Mortier en vriendin Laura De Tavernier met minister Alexander De Croo en minister Clarinval

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*