IFFA verwelkomt vakbezoekers uit de hele wereld in Frankfurt am Main van 14 tot 19 mei 2022

IFFA 2019 Jochen Günther / Messe Frankfurt

De vooruitzichten voor de vlees- en eiwitindustrie en haar toeleveranciers zijn positief, ondanks moeilijke onderliggende omstandigheden. Op de IFFA in Frankfurt am Main laten 860 exposanten uit 44 landen innovaties zien voor het verwerken, verpakken en verkopen van vlees – en in toenemende mate ook alternatieve eiwitten.

Een van de grootste segmenten van de voedingsindustrie komt van 14 tot 19 mei bijeen op de vakbeurs IFFA – Technology for Meat and Alternative Proteins – in Frankfurt am Main. Zes dagen lang zal de nadruk liggen op de veilige en duurzame levering van gezonde eiwitten – of het nu gaat om vlees of plantaardige eiwitten – aan een groeiende wereldbevolking. 860 exposanten uit 44 landen zullen hun innovaties van de afgelopen drie jaar presenteren: technologie voor verwerking en verpakking, ingrediënten, maar ook innovaties voor de verkoop. 58 procent van de bedrijven komt uit het buitenland. Sterk vertegenwoordigd, na de Duitse bedrijven, zijn exposanten uit Spanje, Italië, Nederland, Polen, Frankrijk, Denemarken en de VS.

Optimisme

Wolfgang Marzin, President en CEO van Messe Frankfurt: “IFFA is ons tweede beursevenement hier in Frankfurt, en het gaat na een lange pauze een intensief beursjaar 2022 inluiden. “Er zijn belangrijke onderwerpen te bespreken, en de industrie heeft de innovatie boost nodig voor haar business. Met het nieuwe thema alternatieve proteïnen positioneert IFFA zich als ‘s werelds toonaangevende vakbeurs, die duidelijk de trend zet en daarmee ook het huidige consumentengedrag weerspiegelt.”

Alternatieve eiwitten

In een recente studie voorspelt het Good Food Institute in de VS dat de verkoop van plantaardige vleesvervangers tegen 2030 goed zal zijn voor ongeveer zes procent van de wereldwijde vleesmarkt. Momenteel is West-Europa ‘s werelds grootste markt voor deze producten. Gevestigde bedrijven in de voedingsindustrie investeren in het segment. De verkoop van plantaardige vleesvervangers in de Europese retailsector bedroeg 2,3 miljard euro in 2021 – 19 procent meer dan in het jaar daarvoor[1]. Meer dan 200 exposanten op IFFA bieden producten aan voor de productie van vleesvervangers. Daarnaast zal er in het voorprogramma meer informatie over dit toekomstgerichte onderwerp te vinden zijn.

Nieuwe partners van IFFA, zoals de Federale Vereniging voor Alternatieve Eiwitbronnen Balpro, het Good Food Institute Europe en de voedingsorganisatie ProVeg, zullen hun knowhow inbrengen.

Enkele cijfers uit Duitsland (industrie en slagers)

  • De Duitse productie van machines voor de verwerking en verpakking van levensmiddelen in 2021 met zeven procent gestegen (cijfers VDMA)
  • Een sterke binnenlandse vraag en een uitzonderlijk hoge verkoop van machines aan de VS onderstreepten de goede ontwikkeling.
  • De beleveringsketen blijft ook in Duitsland gestoord
  • Volgens een recent onderzoek onder leden van de Duitse slagersvereniging (DFV) plant iets meer dan 50 procent van de ambachtelijke slagers bovengemiddelde investeringen in 2022.

Alle informatie over IFFA op:

IFFA 2019 Jochen Günther / Messe Frankfurt

www.iffa.com

Met momenteel vier vakbeurzen begeleidt Messe Frankfurt de dynamische groei van de wereldwijde voedingsindustrie.
Meer informatie op:

www.food-technologies.messefrankfurt.com

[1] Plant-based meat: Sales in Western Europe rise by 19 percent to a record 2.3 billion euros – vegconomist: The vegan business magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*