Duitse vleessector bezorgd om de toekomst

Aan de vooravond van Iffa en de vele positieve berichten over deze grote en mooie beurs, blijken toch heel wat bedrijven in de Duitse vleesindustrie pessimistisch over de vleesconsumptie in de toekomst. Dit blijkt uit een enquête bij 100 grote bedrijven in de Duitse vlees- en vleeswarenindustrie. De meeste van hen voorspellen een daling van de vleesconsumptie in de komende jaren.

Uit de enquête van dfv Mediengruppe blijkt dat 84% van de ondervraagde bedrijven verwacht dat stijgende vleesprijzen tot een daling van de vleesconsumptie zullen leiden. Een groot deel van de bedrijven verwacht dat de vleesconsumptie met 5-10% zal dalen. Ongeveer 20 procent van de bedrijven verwacht zelfs een daling van de vleesconsumptie met meer dan 10 procent als gevolg van de sterk gestegen prijzen.

Hoe groter, hoe bezorgder

Voorts verklaarde 58 % van de ondervraagde bedrijven niet tevreden te zijn over de economische ontwikkeling van het bedrijf. Het lijkt erop dat vooral grote ondernemingen door de volumedaling worden getroffen. Hoewel deze groep jarenlang kostenvoordelen had ten opzichte van kleinere concurrenten, worden hun productiefaciliteiten nu onderbenut.

Als gevolg van de stijgende kosten voor de consument is de prijs op korte termijn een belangrijke factor bij de aankoop van vleesproducten. Waar wel nog vooruitgang en succes in gezien wordt? Producten van regionale oorsprong en vlees waarbij het dierenwelzijn vooraan staat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*