Vlees laten om het milieu te redden? De grote vervuilers willen het u doen geloven!

Michael Mann is een van de belangrijkste Amerikaanse klimaatwetenschappers . Hij ontving eind april een eredoctoraat van de UCLouvain. Hij ligt aan de basis van de grafieken en data die de opwarming van de aarde bewijzen. Volgens hem hebben de grote vervuilers in de wereld het wapen van schouder gewisseld: “zij leiden ons vandaag voortdurend af van de werkelijke oorzaak van de opwarming van de aarde en zaaien tweedracht”, aldus Mann.

“Sinds 1988 zijn slechts 100 bedrijven, waaronder staatsbedrijven, verantwoordelijk voor 71% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, maar de nadruk ligt op individueel gedrag. Ze verkondigen de idee dat we de planeet kunnen redden door ons dieet te veranderen (minder of geen vlees te eten), minder het vliegtuig te gebruiken of beter te recycleren. BP, bijvoorbeeld, was een van de eerste bedrijven dat een instrument voor de consumenten lanceerde, waarmee iedereen makkelijk zijn koolstofvoetafdruk kon berekenen. “

Wat moet er echt gebeuren?

“Knappe trucs om de aandacht weg te halen van wat werkelijk moet gebeuren En dat zijn noodzakelijke maatregelen zoals een prijs op koolstof zetten, hernieuwbare energie bevorderen en fossiele brandstoffen reguleren”, aldus Mann. “We mogen echter niet toestaan dat de grote vervuilers ons ervan overtuigen dat individuele keuzes inzake levensstijl een alternatief zijn voor de systeemverandering die noodzakelijk is”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*